• среда, 22 мај 2024
Џафери: Се врши изборен инженеринг за менување на соодносот на силите во Собранието

Џафери: Се врши изборен инженеринг за менување на соодносот на силите во Собранието

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Премиерот на техничката Влада Талат Џафери...

Прес-конференција на техничкиот премиер Талат Џафери (во живо)

Прес-конференција на техничкиот премиер Талат Џафери (во живо)

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) -  Прес-конференција на премиерот на техничката Влада Талат Џафери на...

Џафери-Троказ: Да се заокружат неопходните чекори за продолжување на европската агенда

Џафери-Троказ: Да се заокружат неопходните чекори за продолжување на европската агенда

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Важноста од продолжување на европскиот пат на Северна Македонија во пресрет на формирањет...

Џафери: Очекувам спроведување на најновите патокази за забрзано придвижување кон заедничкиот внатрешен пазар

Џафери: Очекувам спроведување на најновите патокази за забрзано придвижување кон заедничкиот внатрешен пазар

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Изминатиов период и покрај фактот што Северна Македонија беше во изборен...

Џафери во Котор на самитот „Еден регион, заедничка визија“

Џафери во Котор на самитот „Еден регион, заедничка визија“

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Техничкиот премиер Талат Џафери денеска и утре ќе биде во работна посета...

Град Скопје ја демантира изјавата на Џафери дека ЈП „Паркови и зеленило“ е надлежно за зеленилото во дворот на Владата

Град Скопје ја демантира изјавата на Џафери дека ЈП „Паркови и зеленило“ е надлежно за зеленилото во дворот на Владата

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) – Град Скопје ја демантира изјавата на техничкиот премиер Талат Џафери, ко...

Џафери:  Составот на идната влада е работа на преговори меѓу политичките субјекти коишто добиле мандат

Џафери: Составот на идната влада е работа на преговори меѓу политичките субјекти коишто добиле мандат

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Фокусиран сум на обврските на Владата што ја водам чиј мандат е до избор...

Џафери: Спроведовме европски избори и придонесовме во европското поведение на земјата

Џафери: Спроведовме европски избори и придонесовме во европското поведение на земјата

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Спроведовме европски избори во слободни, мир, фер и демократски изборни...

Прес-конференција на Талат Џафери (во живо)

Прес-конференција на Талат Џафери (во живо)

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - Прес-конференција на претседателот на техничката Влада на Република Севе...

Џафери: Обединети да продолжиме да ја унапредуваме државата и да осигураме благосостојба денес и за идните поколенија

Џафери: Обединети да продолжиме да ја унапредуваме државата и да осигураме благосостојба денес и за идните поколенија

Скопје, 5 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Техничката Влада на Република Северна Македонија, Талат...

Џафери: Убеден сум дека ќе ги отстраниме предрасудите дека Албанците не можат и не знаат

Џафери: Убеден сум дека ќе ги отстраниме предрасудите дека Албанците не можат и не знаат

Скопје, 4 мај 2024 (МИА) - Кандидатот за пратеник во Шестата изборна единица на Европскиот фронт пре...

Џафери: За нас, како идна земја членка на ЕУ, почитувањето и еднаквиот третман на работниците и работничките права е императив

Џафери: За нас, како идна земја членка на ЕУ, почитувањето и еднаквиот третман на работниците и работничките права е императив

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Денес е 1 Мај, Меѓународниот ден на трудот, и, покрај честитките, дозволе...

Промовирана новата генерација полициски службеници (ДПЛ)

Промовирана новата генерација полициски службеници (ДПЛ)

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Во Центарот за обука во Идризово денеска се одржа свечена промоција на...

Промовирана новата генерација полициски службеници

Промовирана новата генерација полициски службеници

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Во Центарот за обука во Идризово денеска се одржа свечена промоција на...

Џафери - Лапсли: Северна Македонија е ценета членка на Алијансата која посветено ги развива одбранбените капацитети 

Џафери - Лапсли: Северна Македонија е ценета членка на Алијансата која посветено ги развива одбранбените капацитети 

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Техничкиот премиер Талат Џафери вчера...

Image

Остани поврзан