• понеделник, 17 јуни 2024
ИЈЗ: Бројот на активни пушачи кај нас е 45.4 отсто, низок процент на оние кои се откажале од тутун

ИЈЗ: Бројот на активни пушачи кај нас е 45.4 отсто, низок процент на оние кои се откажале од тутун

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Употребата на тутун кај нас е многу висока. Последните истражувања покаж...

Тутунот се расадува, се предвидува добра производствена година

Тутунот се расадува, се предвидува добра производствена година

Прилеп, 26 мај 2024 (МИА) - Во ек е расадувањето на тутунот, а надлежните од државниот земјоделски и...

Сунак се соочува со бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да пушат

Сунак се соочува со бунт во неговата партија поради плановите да им се забрани на младите да пушат

Лондон, 16 април 2024 (МИА) - Британскиот премиер Риши Сунак се соочува со нов бунт во неговата парт...

Трипуновски: Бројот на тутунари драстично опаѓа, СДСМ го уништи тутунопроизводството

Трипуновски: Бројот на тутунари драстично опаѓа, СДСМ го уништи тутунопроизводството

Скопје, 11 април 2024 Денеска се исплатени субвенциите за тутун...

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари (ДПЛ)

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари (ДПЛ)

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - На сметките на околу 14.300 тутунопрозвод...

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - На сметките на околу 14.300 тутунопрозвод...

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) го че...

Трипуновски: 10,36 милиони килограми помалку извезени количини тутун

Трипуновски: 10,36 милиони килограми помалку извезени количини тутун

Скопје, 21 март 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водост...

Полицијата пронајде 238 штеки цигари, тутун и други предмети

Полицијата пронајде 238 штеки цигари, тутун и други предмети

Скопје, 10 март 2024 (МИА) - Полициски службеници денеска пронашле 238...

Трипуновски: Поднесов барање до министерот да се тргне ограничувањето за субвенцијата за тутунот и да изнесува 100 денари

Трипуновски: Поднесов барање до министерот да се тргне ограничувањето за субвенцијата за тутунот и да изнесува 100 денари

22 февруари 2024 Дополнителниот заменик министер за земјоделств...

СПМ: Откупувачите на тутун нема да можат да го стават во промет преработениот тутун без постоење на правилникот, кој е поништен

СПМ: Откупувачите на тутун нема да можат да го стават во промет преработениот тутун без постоење на правилникот, кој е поништен

21 февруари 2024  Социјалисти...

Откупот на тутунот e при крај, просечната цена е 353,6 денари

Откупот на тутунот e при крај, просечната цена е 353,6 денари

Прилеп, 20 февруари 2024 (МИА) - Откупот на тутунот од ланската реколта...

Бектеши: За уште 35 денари се зголемува откупната цена на тутунот, носиме одлуки во интерес на тутунарите

Бектеши: За уште 35 денари се зголемува откупната цена на тутунот, носиме одлуки во интерес на тутунарите

Скопје, 13 февруари 2024 (МИА) - Откупната цена на тутунот од прва класа „ароматичен“ тутун од рекол...

МЗШВ: Сите откупувачи на тутун до тутунарите ги доставија анексите со новата зголемена откупна цена

МЗШВ: Сите откупувачи на тутун до тутунарите ги доставија анексите со новата зголемена откупна цена

Скопје, 10 февруари 2024 Нашата упорност како министерство и обединетоста на тутунарите даде...

Откупувачите ги потпишаа анексите со зголемена цена на тутунот, откупот веднаш се интензивираше

Откупувачите ги потпишаа анексите со зголемена цена на тутунот, откупот веднаш се интензивираше

Прилеп, 8 февруари 2024 (МИА) - До Сојузот на земјоделските здруженија стигнаа потпишаните анекси на...

Image

Остани поврзан