• среда, 19 јуни 2024
Сиљановска Давкова ќе го потпише указот на Законот за организација и работа на органите на државната управа

Сиљановска Давкова ќе го потпише указот на Законот за организација и работа на органите на државната управа

Скопје, 8 јуни 2024 (МИА) - Претседателката Гордана Сиљановска Давкова е должна да го потпише указот...

Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори

Потпишан Кодексот за фер и демократски парламентарни избори

Скопје, 17 април 2024 (МИА) - Претставници на политичките партии и коалиции, денеска, во Кристалната...

Претседателските кандидати ќе го потпишат Кодексот за фер и демократски избори

Претседателските кандидати ќе го потпишат Кодексот за фер и демократски избори

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Кандидатите за претседател на државата денеска во Државната изборна ком...

Подмладоците на политичките партии во среда ќе ја потпишат Декларацијата за фер, слободни и демократски избори

Подмладоците на политичките партии во среда ќе ја потпишат Декларацијата за фер, слободни и демократски избори

Скопје, 1 април 2024 (МИА) - Подмладоците на политичките партии во сред...

Потпишани барањата за екстрадиција на Шеваљ Муареми и Мухамед Чајани

Потпишани барањата за екстрадиција на Шеваљ Муареми и Мухамед Чајани

Скопје, 19 март 2024 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога ги потпиш...

Пендаровски го потпиша Указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Пендаровски го потпиша Указот за прогласување на Законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Скопје, 5 март 2024 (МИА) - Претседателот Стево Пендаровски денеска го...

Поддршка од девет милиони евра од Европскиот мировен фонд за потребите на Армијата

Поддршка од девет милиони евра од Европскиот мировен фонд за потребите на Армијата

Скопје, 10 јануари 2024 (МИА) - Во Министерството за одбрана денеска министерката Славјанка Петровск...

Во МВР потпишани измени и дополнувања на Колективниот договор со кој се уредуваат и доуредуваат правата на вработените

Во МВР потпишани измени и дополнувања на Колективниот договор со кој се уредуваат и доуредуваат правата на вработените

Скопје, 29 декември 2023 (МИА) - Во Министерството за внатрешни работи денеска беа потишани измени и...

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МВР, Јавно обвинителство и Царинска управа

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МВР, Јавно обвинителство и Царинска управа

Скопје, 17 ноември 2023 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, Јавниот обвинител н...

Финансиска спогодба за ИПАРД 3, се прошируваат можностите за инвестирање во земјоделството

Финансиска спогодба за ИПАРД 3, се прошируваат можностите за инвестирање во земјоделството

Скопје, 2 октомври 2023 (МИА) - Деведест и седум милиони евра европски неповратни средства ќе бидат...

Потпишување на финансиската спогодба за ИПАРД 3

Потпишување на финансиската спогодба за ИПАРД 3

Скопје, 2 октомври 2023 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи официјалниот настан за потпишување на...

Потпишување договори за обезбедување заем од 100 милиони евра од ЕБОР за ЕСМ

Потпишување договори за обезбедување заем од 100 милиони евра од ЕБОР за ЕСМ

Скопје, 22 август 2023 (МИА) - Во Министерството за финансии денеска ќе бидат потпишани договори за...

Потпишан Општиот колективен договор, 130 илјади вработени во јавниот сектор од септември со 10 отсто повисоки плати

Потпишан Општиот колективен договор, 130 илјади вработени во јавниот сектор од септември со 10 отсто повисоки плати

Скопје, 18 јули 2023 (МИА) - Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска и претседат...

Потпишување на Национална програма за достоинствена работа 2023-2025

Потпишување на Национална програма за достоинствена работа 2023-2025

Скопје, 4 јули 2023 (МИА) - Нова Национална програма за достоинствена работа за периодот 2023-2025 г...

Лога го потпиша Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи

Лога го потпиша Упатството за изменување и дополнување на Упатството за начинот на водење, заштита и чување на матичните книги и списи

Скопје, 29 мај 2023 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога го потпиша Упатството за изменување и д...

Image

Остани поврзан