• понеделник, 17 јуни 2024
Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци ја промовираа книгата „Ваташа

Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци ја промовираа книгата „Ваташа"

Кавадарци, 16 јуни 2024 (МИА) - Вински музеј и Музеј галерија Кавадарци синоќа ја промовираа книгата...

Промоција на книгата „Бајачките обреди како дел од македонската народна култура“ од Ана-Марија Бранѓолица

Промоција на книгата „Бајачките обреди како дел од македонската народна култура“ од Ана-Марија Бранѓолица

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Книгата „Бајачките обреди како дел од маке...

Промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“

Промоција на книгата „Македонска љубовна лирика“

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Во чест на 90-годишнината од раѓањето на П...

Промовирана книгата „Охридските писатели за деца и младинци“ на Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо - Димоски

Промовирана книгата „Охридските писатели за деца и младинци“ на Димитар Пандев и Славе Ѓорѓо - Димоски

Охрид, 10 јуни 2024 (МИА) – „Охридски писатели за деца и младинци“ е најновата книга на авторите Дим...

Промоција на книгата „Небото ми е дома“ од академик Катица Ќулавкова

Промоција на книгата „Небото ми е дома“ од академик Катица Ќулавкова

Струмица, 5 јуни 2024 (МИА) - Вечер во Хотел „Сириус“ во Струмица ќе се одржи книжевен разговор и пр...

Промоција на книгата „Филм и Филмска писменост“

Промоција на книгата „Филм и Филмска писменост“

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во Кинотеката во Скопје вечер ќе се одржи промоција на книгата „Филм и Ф...

 „Аџилак“ – нова поетска книга на Ирена Бабамова Стојчева

 „Аџилак“ – нова поетска книга на Ирена Бабамова Стојчева

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Ирена Бабамова Стојчева, една од генерацијата млади македонски поетеси,...

„Претрес на дом и други простории“ - нова книга од областа на безбедноста од Тони Ангелески

„Претрес на дом и други простории“ - нова книга од областа на безбедноста од Тони Ангелески

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во амфитеатарот на Факултетот за безбедност - Скопје, се одржа промоција...

Промоција на книгата „Социолингвистика“ од Александра Ѓуркова

Промоција на книгата „Социолингвистика“ од Александра Ѓуркова

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Во изложбениот салон „Империјал 2“ на Културно-информативниот центар на...

Објавена книгата поезија „Калинка“ од турскиот поет Хајдар Ергулен

Објавена книгата поезија „Калинка“ од турскиот поет Хајдар Ергулен

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - „Калинка“ е насловот на книгата поезија на турскиот поет Хајдар Ергулен...

Промоција на книгата „Додека спиеш“ од Биљана Стојановска

Промоција на книгата „Додека спиеш“ од Биљана Стојановска

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Во кафе-книжарницата „Буква“ во Скопје вече...

Промовирана руската објава на македонскиот роман „Бродот. Конзархија“ од Томислав Османли

Промовирана руската објава на македонскиот роман „Бродот. Конзархија“ од Томислав Османли

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - По повод Денот на словенските просветители, синоќа во Москва беше промов...

Во Неготино промовирана книгата „Со солзи по патот на судбината

Во Неготино промовирана книгата „Со солзи по патот на судбината" од Диме Ристов - Кана 

Неготино, 23 мај  2024 (МИА) - Книгата ,,Со солзи по патот на судбината" од авторот Диме Ристов...

Четири креативни работилници за деца, Саем на книга и доделување на наградите на „Литера 2024“

Четири креативни работилници за деца, Саем на книга и доделување на наградите на „Литера 2024“

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Co ликовната работилница за деца „Летаме за...

Излезе од печат поетската збирка „Литературни искри”

Излезе од печат поетската збирка „Литературни искри”

Гостивар, 18 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на 11. Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри”, из...

Image

Остани поврзан