• среда, 17 јули 2024
Бајден пред воените академици ја истакна посветеноста на САД кон Израел, Украина и Индо-пацифичкиот регион

Бајден пред воените академици ја истакна посветеноста на САД кон Израел, Украина и Индо-пацифичкиот регион

Њујорк, 25 мај 2024 (МИА) - Американскиот претседател Џо Бајден во обраќање на воената академија Вес...

Свечена заклетва на 30 слушатели на курсот за офицери на Армијата, Петровска им порача дека стануваат дел од семејството кое се грижи за безбедноста на земјата

Свечена заклетва на 30 слушатели на курсот за офицери на Армијата, Петровска им порача дека стануваат дел од семејството кое се грижи за безбедноста н...

Скопје, 27 март 2024 (МИА) - Триесет млади граѓани, идни офицери на Арм...

Наградени тројцата најдобри на промоцијата на 23. класа потпоручници на Воената академија

Наградени тројцата најдобри на промоцијата на 23. класа потпоручници на Воената академија

Скопје, 31 јули 2023 (МИА) - Во Воената академија &nbs...

Млади професионалци и студенти ја посетија Воената Академија

Млади професионалци и студенти ја посетија Воената Академија

Скопје, 8 јуни 2022 (МИА) - Како дел од проектот 3-та НАТО Академија, во организација на Евро – Атлантс...

Петровска: Лицата кои носат униформа подалеку од политиката, нужна е трансформација на професионалното образование и обука

Петровска: Лицата кои носат униформа подалеку од политиката, нужна е трансформација на професионалното образование и обука

Скопје, 10 мај 2022 (МИА) - Воената академија ги следи и ќе продолжи да ги следи чекорите и да се вклуч...

Во нападот на Воената академија во Триполи најмалку 30 загинати

Во нападот на Воената академија во Триполи најмалку 30 загинати

Триполи, 5 јануари 2020 (МИА) – Бројот на загинати во воздушниот напад на Воената академија во либискио...

Image

Остани поврзан