• вторник, 18 јуни 2024
Ниш во знакот на современата македонска книжевност

Ниш во знакот на современата македонска книжевност

Скопје, 5 јуни 2024  Се града...

„Првите Кирилометодиеви научни средби“ за одбележување на патрониот празник на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

„Првите Кирилометодиеви научни средби“ за одбележување на патрониот празник на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) – По повод 24 Мај - Денот на сесловенските просветители светите Кирил и Ме...

Дипломи за 103 студенти кои ја завршија Програмата за изучување на холокаустот на УКИМ

Дипломи за 103 студенти кои ја завршија Програмата за изучување на холокаустот на УКИМ

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - На Правниот факултет „Јустинијан Први“ свечено беа доделени дипломите за...

УКИМ: 103 студенти ја завршија Програмата за изучување на холокаустот

УКИМ: 103 студенти ја завршија Програмата за изучување на холокаустот

Скопје, 22 мај 2024 На Правниот факултет „Јустинијан Први“ вчера се одржа свечено додел...

Свечена академија по повод  75 години од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Свечена академија по повод 75 години од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Нема подобра инвестиција од онаа во образованието и истражувањето, оти р...

Наградени најдобрите студенти на УКИМ за учебната 2022/2023 година

Наградени најдобрите студенти на УКИМ за учебната 2022/2023 година

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Во аулата на Ректоратот на УКИМ, денеска беа доделени награди на најдобр...

УКИМ ги одбележува 75-годишниот јубилеј и Денот на Кирил и Методиј

УКИМ ги одбележува 75-годишниот јубилеј и Денот на Кирил и Методиј

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Од денеска до 23 мај Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ организира свеч...

УКИМ повторно рангиран на 1.990 место од 2.000 најдобри универзитети во светот

УКИМ повторно рангиран на 1.990 место од 2.000 најдобри универзитети во светот

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) – Центарот за рангирање на светски универзитети (CWUR) ја објави листата н...

Александар Николовски од УКИМ избран за претседавач на Националното студентско тело

Александар Николовски од УКИМ избран за претседавач на Националното студентско тело

Скопје, 29 април 2024 (МИА) -  Претседателот на Универзитетското с...

УКИМ донесе Одлука за основање Фондација „Горан Стефановски“

УКИМ донесе Одлука за основање Фондација „Горан Стефановски“

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје донел Одлука за основање...

Соопштение од УКИМ за лекторите по македонски јазик на МСМЈЛК

Соопштение од УКИМ за лекторите по македонски јазик на МСМЈЛК

Скопје, 22 април 2024  Почитувани,   Во врска со Соопштението од л...

Соопштение од лекторите по македонски јазик на МСМЈЛК при УКИМ во Скопје

Соопштение од лекторите по македонски јазик на МСМЈЛК при УКИМ во Скопје

Скопје, 22 април 2024  Почиту...

Гордана Алексова ќе одржи предавања за македонскиот јазик на Универзитетот ЕЛТЕ во Будимпешта

Гордана Алексова ќе одржи предавања за македонскиот јазик на Универзитетот ЕЛТЕ во Будимпешта

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Професорката од Филолошкиот факултет „Бла...

Оливер Бакрески избран за декан на Филозофскиот факултет на УКИМ

Оливер Бакрески избран за декан на Филозофскиот факултет на УКИМ

Скопје, 17 април 2024  (МИА) - Проф. д-р Оливер Бакрески, редовен професор на Институтот за без...

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

„Денови на македонската литература“ на Филолошкиот факултет при УКИМ

Скопје, 1 април 2024 (МИА) - Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при Универзитетот „Св. Кирил и Мет...

Image

Остани поврзан