• вторник, 23 јули 2024
Шолц ги посети поплавените региони во југозападниот дел на Германија

Шолц ги посети поплавените региони во југозападниот дел на Германија

Берлин, 18 мај 2024 (МИА) - Германскиот канцелар Олаф Шолц денеска ги посети поплавените региони во...

Баерн се разделува со двајца фудбалери

Баерн се разделува со двајца фудбалери

Минхен, 13 мај 2024 (МИА) – Германскиот фудбалски гигант Баерн Минхен објави денеска заминување на н...

Мала западна германска држава прва излегува од националното „заклучување“

Мала западна германска држава прва излегува од националното „заклучување“

Трир, 6 април 2021 (МИА) – Малата западно германска држава Сар стана првата од 16-те покраини во Герман...

Сар стана Баварец минути пред да затвори пазарот

Сар стана Баварец минути пред да затвори пазарот

Минхен, 4 октомври 2020 (МИА) - Една минута пред да се затвори пазарот во Германија (19 часот), Баерн (...

Image

Остани поврзан