• недела, 14 јули 2024
Во беровската полиција однесено неексплодирано убојно средство

Во беровската полиција однесено неексплодирано убојно средство

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Регионалниот центар за управување со кризи...

Неексплодирани убојни средства од Првата светска војна пронајдени во прилепскиот регион

Неексплодирани убојни средства од Првата светска војна пронајдени во прилепскиот регион

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Регионалниот центар за управување со кризи - Битола информира дека вчера...

Во Србија оддадена почит на 1300 Македонци од Вардарскиот полк загинати во Првата светска војна на Костолачка Коса

Во Србија оддадена почит на 1300 Македонци од Вардарскиот полк загинати во Првата светска војна на Костолачка Коса

Белград, 7 октомври 2023 (МИА) - Македонците во Србија во организација на здружението „Кочо Рацин“ о...

Ресенчанец пронашол граната од Првата светска војна

Ресенчанец пронашол граната од Првата светска војна

Скопје, 2 септември 2023 (МИА) - Ресенчанец пронашол граната што потекнува од Првата светска војна,...

Во прилепско пронајдена артилериска граната од Првата светска војна

Во прилепско пронајдена артилериска граната од Првата светска војна

Скопје, 23 јуни 2023 (МИА) - Во Прилепско била пронајдена артилериска граната од Првата светска војн...

Во Нормандија оддадена почит на Македонците кои загинаа во Првата светска војна

Во Нормандија оддадена почит на Македонците кои загинаа во Првата светска војна

Скопје, 11 ноември 2022 (МИА) - Со положување венец пред споменикот на паднатите жртви, денеска во грат...

Во Нормандија оддадена почит на Македонците кои загинаа во Првата светска војна

Во Нормандија оддадена почит на Македонците кои загинаа во Првата светска војна

Скопје, 11 ноември 2022 (МИА) - Со положување венец пред споменикот на паднатите жртви, денеска во грат...

Пронајдени две неексплодирани гранати од Првата светска војна

Пронајдени две неексплодирани гранати од Првата светска војна

Скопје, 24 октомври 2021 (МИА) - Неексплодирани гранати од Првата светска војна се пронајдени вчера во...

Пронајдена порака од Првата светска војна, испратена по гулаб

Пронајдена порака од Првата светска војна, испратена по гулаб

Image

Остани поврзан