• недела, 14 јули 2024
Реакција на ЈП Комунална хигиена Скопје на информацијата дека Општина Кисела Вода им поднела прекршочна пријава

Реакција на ЈП Комунална хигиена Скопје на информацијата дека Општина Кисела Вода им поднела прекршочна пријава

Скопје, 10 јули 2024 ЈП Комунална хигиена-Скопје остро реагира на информацијата од градонач...

Над седумдесет кумановци ќе имаат оброк преку програмата на општината за поддршка на ранливи категории граѓани

Над седумдесет кумановци ќе имаат оброк преку програмата на општината за поддршка на ранливи категории граѓани

Куманово, 5 јули 2024 (МИА) - Над седумдесет кумановци од денеска имаат оброк обезбеден преку програ...

Општина Крива Паланка доделува субвенции за студенти за набавка на дигитални уреди 

Општина Крива Паланка доделува субвенции за студенти за набавка на дигитални уреди 

Крива Паланка, 3 јули 2024 (МИА) - Студентите од Крива Паланка кои купиле дигитални уреди во студент...

Хуманитарна акција – „Подај рака-хумана општина Илинден”

Хуманитарна акција – „Подај рака-хумана општина Илинден”

Скопје, 2 јули 2024 Општина Илинден и оваа година ја спроведува хуманитарната акција за дона...

Во Струмица за пет денови поднесени 82 барања за субенционирање за купување нов велосипед

Во Струмица за пет денови поднесени 82 барања за субенционирање за купување нов велосипед

Струмица, 2 јули 2024 (МИА) - За пет денови од објавувањето на Јавниот оглас на Општина Струмица за...

Настани во општина Центар под мотото ,,На одмор сум во Скопје сум“

Настани во општина Центар под мотото ,,На одмор сум во Скопје сум“

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Под мотото „На одмор сум во Скопје сум“, Општина Центар од утре до 28 ј...

Се изнесува сметот во Куманово, општината и населението постигнаа договор 

Се изнесува сметот во Куманово, општината и населението постигнаа договор 

Куманово, 21 јуни 2024 (МИА) - По два дена блокада на кумановска депонија Краста, жителите на Пчиња,...

Општина Охрид со манифестација за децата го збогатува охридското културно лето

Општина Охрид со манифестација за децата го збогатува охридското културно лето

Охрид, 12 јуни 2024 (МИА) – Децата од Охрид, како и сите млади кои летово ќе престојуваат во Охрид ќ...

Штип ќе издвои средства за поголема искористеност на вендинг машините

Штип ќе издвои средства за поголема искористеност на вендинг машините

Штип, 21 мај 2024 (МИА) - Општина Штип ќе  издвои 90.000 денари од Буџетот за зелени поени кои...

Теретана на отворено за прв пат во општина Илинден

Теретана на отворено за прв пат во општина Илинден

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Комплетно опремена спортска теретана на отворено за прв пат добија жител...

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Општина Крива Паланка додели по 3000 денари за секој матурант од градот

Крива Паланка, 14 мај 2024 (МИА) - Во пресрет на матурската прослава на средношколците од завршните...

Денови на култура во општина Илинден 2024

Денови на култура во општина Илинден 2024

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Општина Илинден од денеска ќе биде домаќин...

Велешките средношколци на општината и иницираа повеќе идеи и предлози

Велешките средношколци на општината и иницираа повеќе идеи и предлози

Велес,15 април 2024 (МИА) - Велешките ученици од четирите општински средни училишта, денеска, заедно...

Советот на Општина Велес побара од MOН да го почитува предлогот на локалната власт за упис на ученици во прва година во Гимназијата „Кочо Рацин“

Советот на Општина Велес побара од MOН да го почитува предлогот на локалната власт за упис на ученици во прва година во Гимназијата „Кочо Рацин“

Велес,12 април 2024 (МИА) - Локалната власт бара од Mинистерството за образование и наука во Гимнази...

Во Прилеп одбележан Меѓународниот ден на Ромите

Во Прилеп одбележан Меѓународниот ден на Ромите

Прилеп, 8 април 2024 (МИА) - Со подигнување на знамето на Ромите пред зградата на прилепската локалн...

Image

Остани поврзан