• среда, 24 јули 2024
Претседателот на Демократскиот сојуз го осуди обидот за атентат врз Трамп

Претседателот на Демократскиот сојуз го осуди обидот за атентат врз Трамп

Скопје, 14 јули 2024 (МИА) - Претседателот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов го осуди обидот за...

Демократски сојуз: Времето на уцени од Радев заврши

Демократски сојуз: Времето на уцени од Радев заврши

Скопје, 4 јули 2024 Демократски сојуз најостро ги осудува заканите од претседателот на Буга...

Трајанов: Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ ќе има 63 или 64 пратеници

Трајанов: Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ ќе има 63 или 64 пратеници

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов смета дека Коалиција...

Демократски сојуз: Двојната победа огромен предизвик

Демократски сојуз: Двојната победа огромен предизвик

Скопје, 9 мај 2024 Демократски сојуз, претседaтелските и парламентарните избори ги оценува к...

Демократски сојуз: Полицијата да обезбеди услови за фер избори

Демократски сојуз: Полицијата да обезбеди услови за фер избори

Скопје, 6 мај 2024  Демократски сојуз на сите полицајци и припадници на службите за без...

Демократски сојуз: Граѓаните да излезат на гласање

Демократски сојуз: Граѓаните да излезат на гласање

Скопје, 6 мај 2024  Демократскиот сојуз ги повикува сите граѓани, без разлика на етничк...

Демократски сојуз:  Мандат за состав на влада добива кандидатот на партијата која има мнозинство

Демократски сојуз: Мандат за состав на влада добива кандидатот на партијата која има мнозинство

Скопје, 3 мај 2024 Демократскиот сојуз ги потсетува партиите, посебно ДУИ, но и сите гра...

ДС: Само силен синдикат е гарант за работничките права

ДС: Само силен синдикат е гарант за работничките права

Скопје, 1 мај 2024 Демократскиот с...

Павле Трајанов реизбран за претседател на Демократски сојуз

Павле Трајанов реизбран за претседател на Демократски сојуз

Скопје, 28 април 2024 (МИА) – На седмиот Конгрес на Демократски сојуз на кој присуствувале над 400 д...

Демокрстскиот сојуз бара темелна истрага за причините за пожарот во Универзалната сала

Демокрстскиот сојуз бара темелна истрага за причините за пожарот во Универзалната сала

Скопје, 10 април 2024  Демокрстскиот сојуз бара темелна истрага за причините за пож...

Демократски сојуз: Коалицијата со СДСМ ја напуштивме пред повеќе од една година

Демократски сојуз: Коалицијата со СДСМ ја напуштивме пред повеќе од една година

Скопје, 27 март 2024 Во интерес на...

ДС: Се злоупотребува легализацијата на производство на канабис за медицински цели

ДС: Се злоупотребува легализацијата на производство на канабис за медицински цели

4 март 2024 Демократскиот сојуз пр...

Демократски сојуз: Да се продолжи важноста на личните документи

Демократски сојуз: Да се продолжи важноста на личните документи

Скопје, 12 февруари 2024 Демократскиот сојуз предлага преку измена на законите (Закон за лич...

ДС: Парламентот да создаде услови за да продолжи постапката за Хашките предмети од 2001 година

ДС: Парламентот да создаде услови за да продолжи постапката за Хашките предмети од 2001 година

Скопје, 10 февруари 2024 Наместо Владата да го сокрива барањето од Советот на Европа за рас...

ДС: Со измените на Кривичниот законик „капиталците“ се на слобода

ДС: Со измените на Кривичниот законик „капиталците“ се на слобода

1 февруари 2024  Во врска со демантот на Уставниот суд за измените на Кривичниот закони...

Image

Остани поврзан