• сабота, 15 јуни 2024

Трајанов: Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ ќе има 63 или 64 пратеници

Трајанов: Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ ќе има 63 или 64 пратеници

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов смета дека Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе има 63 или 64 пратеници и без коалицијата Вреди на албанска опозиција.

-Направено е едно парламентарно мнозинство кое е стабилно и од тој аспект не може ниту една политичка партија да уценува. Според проценките и информациите во јавноста, некаде веќе 63 или 64 пратеници ќе има без албанската опозиција во Парламентот. Тоа е силно парламентарно мнозинство, рече вечерва Трајанов во гостување на ТВ 24. 

Тој не прецизира кои се тие пратеници, но посочи дека се од помалите партии кои порано но и сега се дел од коалицијата предводена од Социјалдемократскиот сојуз.

Трајанов наведува дека вака широкоорганизиран фронт на ВМРО-ДПМНЕ му е потребен за гласање на измените на Законот за Влада со цел да дојде до реализација на изборните ветувања за нова структура на Владата.лв/хс/

Остани поврзан