• понеделник, 20 мај 2024
Изборните денови 24 април и 8 мај неработни за сите граѓани

Изборните денови 24 април и 8 мај неработни за сите граѓани

Скопје, 24 април 2024 (МИА) - Денот на одржување на претседателски...

ДПИ: Изборните денови 24 април и 8 мај неработни за сите граѓани

ДПИ: Изборните денови 24 април и 8 мај неработни за сите граѓани

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Денот на одржување на претседателски...

Демант од Државниот пазарен инспекторат

Демант од Државниот пазарен инспекторат

Скопје, 29 март 2024  Почитув...

Трајковски: ДПИ издаде две решенија за затворање на маркети

Трајковски: ДПИ издаде две решенија за затворање на маркети

Скопје, 8 март 2024 (МИА) - Од страна на Пазарниот инспекторат издадени се две решенија за затворање...

Комисиска расправа по Предлог-законот за нефер трговски практики

Комисиска расправа по Предлог-законот за нефер трговски практики

Скопје, 5 март 2024 (МИА) – Предлог-законот за забрана на нефер трговски практики во синџирот на сна...

Дел од маркетите ги зголемиле цените, Пазарниот инспекторат повикува на општествена одговорност кај трговците

Дел од маркетите ги зголемиле цените, Пазарниот инспекторат повикува на општествена одговорност кај трговците

Скопје, 1 март 2024 (МИА) - Првичните информации од Државниот пазарен инспекторат покажуваат дека де...

Акција на криминалистичката полиција, Државниот пазарен инспекторат и УЈП во Битола

Акција на криминалистичката полиција, Државниот пазарен инспекторат и УЈП во Битола

Битола, 12 ноември 2023 (МИА) - Полициски службеници од криминалистичката полиција на СВР Битола зае...

ДПИ : Настанот со злоупотребени фотографии на малолетни девојчиња во Кавадарци се случил надвор од училиштето

ДПИ : Настанот со злоупотребени фотографии на малолетни девојчиња во Кавадарци се случил надвор од училиштето

Кавадарци, 17 октомври 2023 (МИА) - Настанот со злоупотребени фотографии на малолетни девојчиња од с...

Трајковски: Основните прехранбени производи нема да поскапат

Трајковски: Основните прехранбени производи нема да поскапат

Скопје, 6 октомври 2023 (МИА) - Граѓаните да бидат спокојни, цените на основните прехранбени произво...

Трајковски: Затворени 10 маркети, нерегистрираните трговци да се регистрираат најдоцна до 15 октомври

Трајковски: Затворени 10 маркети, нерегистрираните трговци да се регистрираат најдоцна до 15 октомври

Скопје, 1 октомври 2023 (МИА) - Од 19 септември, кога е донесена првата владина Одлука за намалување...

Директорот на пазарниот инспекторат Трајковски ќе информира за идните активности на инспекторатот

Директорот на пазарниот инспекторат Трајковски ќе информира за идните активности на инспекторатот

Скопје, 1 октомври 2023 (МИА) - Директорот на пазарниот инспекторат Горан Трајковски денеска ќе инфо...

Трајковски: Нема компромис со трговците кои ќе ги доведуваат потрошувачите во заблуда и нивните објекти ќе бидат затворени

Трајковски: Нема компромис со трговците кои ќе ги доведуваат потрошувачите во заблуда и нивните објекти ќе бидат затворени

Гостивар, 27 септември 2023 (МИА) – Зголемен број на контролите во сите трговски објекти низ земјава...

ДПИ: При вчерашните контроли на „Кванташки“ изречени парични казни од над 580.000 денари и 30-дневни забрани за вршење дејност

ДПИ: При вчерашните контроли на „Кванташки“ изречени парични казни од над 580.000 денари и 30-дневни забрани за вршење дејност

Скопје, 26 април 2023 (МИА) - Во текот на вчерашната акција на Државниот пазарен инспекторат спровед...

На Кванташки вчера биле одземени над 15 тони овошје и зеленчук, пријави и казни за прекршителите (ДПЛ)

На Кванташки вчера биле одземени над 15 тони овошје и зеленчук, пријави и казни за прекршителите (ДПЛ)

Скопје, 26 април 2023 (МИА) - Во вчерашната акција на Кванташки пазар инспекторите на Државниот паза...

Извршени 650 инспекциски надзори по ревидирањето на замрзнатите цени, констатирани прекршоци кај 22 економски субјекта

Извршени 650 инспекциски надзори по ревидирањето на замрзнатите цени, констатирани прекршоци кај 22 економски субјекта

Скопје, 13 април 2023 (МИА) - Од денот на донесување на владините одлуки за определување највисоки ц...

Image

Остани поврзан