• вторник, 16 јули 2024
Средба Ѓорѓиевски - Гeрасимовски: За модерни општини и град Скопје e клучен безусловен рамномерен регионален развој

Средба Ѓорѓиевски - Гeрасимовски: За модерни општини и град Скопје e клучен безусловен рамномерен регионален развој

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - За модерни општини и град Скопје клучен е рамномерен регионален развој и...

Со омаж за Петре М. Андреевски Општина Центар и Здружението Форум за човекови права го одбележаа Светскиот ден на поезијата

Со омаж за Петре М. Андреевски Општина Центар и Здружението Форум за човекови права го одбележаа Светскиот ден на поезијата

Скопје, 21 март 2024 (МИА) – По повод Светскиот ден на поезијата – 21 март, Општина Центар и Здружен...

Делегација од Хрватска во посета на Општина Центар

Делегација од Хрватска во посета на Општина Центар

Скопје, 20 март 2024 (МИА) - Делегација на Копривничко-крижевачка жупанија денеска е во посета на Оп...

Герасимовски: Целта е преку „Енергија Центар“ да станеме енергетски независни

Герасимовски: Целта е преку „Енергија Центар“ да станеме енергетски независни

Скопје, 12 ноември 2023 (МИА) - Градоначалникот на општина Центар, Горан Герасимовски заедно со дире...

Започнува реконструкција на улицата „Столтенбергова” пред Градскиот стадион

Започнува реконструкција на улицата „Столтенбергова” пред Градскиот стадион

Скопје, 13 октомври 2023 (МИА) - Како резултат од меѓуопштинската соработка на Општина Центар со Гра...

Наставниците и стручните служби од Општина Центар ги завршија обуките против меѓуврсничкото насилство

Наставниците и стручните служби од Општина Центар ги завршија обуките против меѓуврсничкото насилство

Скопје, 4 октомври 2023 (МИА) - Општина Центар додели сертификати на на...

Герасимовски: Проектот „Нега за стари лица во домашни услови“ има простор за уште 12 нови корисници

Герасимовски: Проектот „Нега за стари лица во домашни услови“ има простор за уште 12 нови корисници

Скопје, 29 септември 2023 (МИА) - По повод Меѓународниот ден на старите лица, кој се одбележува на 1...

Доделени 110 решенија на барателите за остварување на правото за користење на парична помош за новороденче во Општина Центар

Доделени 110 решенија на барателите за остварување на правото за користење на парична помош за новороденче во Општина Центар

Скопје, 19 септември 2023 (МИА) - Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, денеска дод...

По реакцијата на граѓаните од скорешните немили настани, ќе се засили полициското присуство во Општина Центар

По реакцијата на граѓаните од скорешните немили настани, ќе се засили полициското присуство во Општина Центар

Скопје, 15 септември 2023 (МИА) - По реакција на поголем број на родители, наши граѓани, по последни...

Се проширува и регулира дивиот паркинг зад Народна Банка

Се проширува и регулира дивиот паркинг зад Народна Банка

Скопје, 7 септември 2023 (МИА) -  Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, беше н...

Герасимовски во „Соседска патрола“ со наставници, родители и претставници на МВР во Градскиот парк

Герасимовски во „Соседска патрола“ со наставници, родители и претставници на МВР во Градскиот парк

Скопје, 24 август 2023 (МИА) - Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, синоќа заедно...

Герасимовски за РСЕ: Во Општина Центар подготвуваме нови локални иницијативи

Герасимовски за РСЕ: Во Општина Центар подготвуваме нови локални иницијативи

Скопје, 9 април 2023

Герасимовски: Штетата од уривањето на улицата „9 Мај“ ќе биде на сметка на инвеститорот

Герасимовски: Штетата од уривањето на улицата „9 Мај“ ќе биде на сметка на инвеститорот

Скопје, 21 март 2023 (МИА) - Градон...

Герасимовски: Ацо Шопов ги прошири границите на македонската литература

Герасимовски: Ацо Шопов ги прошири границите на македонската литература

Скопје, 14 март 2023 (МИА) - Општина Центар заедно со Францускиот институт во Скопје денеска организ...

Изјави на премиерот Ковачевски и градоначалникот на Центар, Герасимовски (во живо)

Изјави на премиерот Ковачевски и градоначалникот на Центар, Герасимовски (во живо)

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Изјави на пре...

Image

Остани поврзан