• среда, 17 јули 2024
Стерјовски за МЦН: Во Албанија има над 100 илјади Македонци

Стерјовски за МЦН: Во Албанија има над 100 илјади Македонци

Дебар, 16 јули 2024 (МИА) - Кога ќе имаме вистински попис ќе дознаеме колкава е реалната бројка, но...

Продолжуваат заканите до Васил Стерјовски од Виктор Стојанов

Продолжуваат заканите до Васил Стерјовски од Виктор Стојанов

Дебар, 7 јули 2024 (МИА) – Претседателот на бугарската фондација „Македонија“, Виктор Стојанов, прод...

По инсистирањето на МАЕИ, Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот

По инсистирањето на МАЕИ, Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот

Тирана, 17 мај 2024 (МИА) - Народниот правобранител на Албанија отвори предмет за пописот на населен...

МАЕИ: Приемот во ЕФА историски ден за македонското политичко движење и  Македонците во Албанија

МАЕИ: Приемот во ЕФА историски ден за македонското политичко движење и  Македонците во Албанија

Дебар, 7 март 2024 (МИА) - Приемот за полноправна членка на Македонска алијанса за европска интеграц...

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност, потребна е поголема грижа на албанската влада

Стерјовски: Бугарија донира за Пустец во замена на нашата македонска националност, потребна е поголема грижа на албанската влада

Дебар, 17 јануари 2024 (МИА) - Лидерот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска ал...

Стерјовски: Да бевме членка на ЕУ, воопшто немаше да разговараме за бугарско малцинство во Албанија

Стерјовски: Да бевме членка на ЕУ, воопшто немаше да разговараме за бугарско малцинство во Албанија

Тирана, 30 декември 2023 (МИА) - Претседателот на партијата Македонска алијанса за европска интеграц...

Стерјовски: Kомитетот за националните малцинства на Албанија е подложен на политичко мешање

Стерјовски: Kомитетот за националните малцинства на Албанија е подложен на политичко мешање

Тирана, 8 јуни 2023 (МИА) - Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска...

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Стерјовски: Бугарите се во поход за асимилација на Македонците

Дебар, 3 јуни 2023 (МИА) - Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска...

Стерјовски: Мора да бидеме свесни за зачувување на мајчиниот македонски јазик

Стерјовски: Мора да бидеме свесни за зачувување на мајчиниот македонски јазик

Дебар, 21...

Изложба на Васил Стерјовски „Македонците во САД-вековен идентитет во континуитет“

Изложба на Васил Стерјовски „Македонците во САД-вековен идентитет во континуитет“

Дебар, 3 септември 2022 (МИА) - Еден од најголемите поборници за правата на Македонците во Албанија и з...

Стерјовски не го доби потребниот број гласови за нов пратенички мандат

Стерјовски не го доби потребниот број гласови за нов пратенички мандат

Тирана, 30 април 2021 (МИА) - Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стер...

Стерјовски меѓу Македонците во Врбник и Глобочани

Стерјовски меѓу Македонците во Врбник и Глобочани

Пустец, 18 април 2021 (МИА) - Лидерот на Македонска алијанса за европска интеграција, Васил Стерјовски,...

Васил Стерјовски: Не само што се чувствувам Македонeц, туку и сонувам македонски

Васил Стерјовски: Не само што се чувствувам Македонeц, туку и сонувам македонски

Тирана, 6 април 2021 (МИА) - Лидерот на единствената партија на Македонците во Албанија, Македонска али...

Стерјовски: Општина Пустец со 100 отсто наплата, но за жал со амортизирана електромрежа, Владата мора да го реши тоа

Стерјовски: Општина Пустец со 100 отсто наплата, но за жал со амортизирана електромрежа, Владата мора да го реши тоа

Тирана, 23 март 2021 (МИА) - Пратеникот од Македонска алијанса за европска интеграција, МАЕИ, Васил Сте...

МД „Илинден“ - Tирана го поздрави говорот на Стерјовски на македонски јазик во Собранието на Република Албанија

МД „Илинден“ - Tирана го поздрави говорот на Стерјовски на македонски јазик во Собранието на Република Албанија

Тирана, 17 март 2021 (МИА) - Македонско друштво „Илинден“ - Tирана и огранокот за Голо Брдо го поздрави...

Image

Остани поврзан