• четврток, 30 мај 2024
Мицкоски: Свети Кирил и Методиј се стожерот на нашето постоење,  испратија универзалната порака на единство, посветеност и образование

Мицкоски: Свети Кирил и Методиј се стожерот на нашето постоење, испратија универзалната порака на единство, посветеност и образование

Струга, 24 мај 2024 (МИА) - Свети Кирил и Методиј се стожерот на нашето постоење. Пред 1100 години ј...

ВМРО-ДПМНЕ организира свеченост по повод одбележувањето на празникот на рамноапостолите Св. Кирил и Методиј

ВМРО-ДПМНЕ организира свеченост по повод одбележувањето на празникот на рамноапостолите Св. Кирил и Методиј

Скопје, 24 мај 2024 (МИА) - ВМРО-ДПМНЕ утре во црквата  Св. Богородица - Калишта, Струга, орган...

Трибина „Големи приказни од мали земји“ и средба со писателката Зејнеп Севде - дел од денешната програма на „Литера“

Трибина „Големи приказни од мали земји“ и средба со писателката Зејнеп Севде - дел од денешната програма на „Литера“

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Во рамки на шестото издание на Меѓународен фестивал за литература и илус...

Трибина „Македонскиот роман и современите тенденции во светската книжевност”

Трибина „Македонскиот роман и современите тенденции во светската книжевност”

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Разговор на тема „Македонскиот роман и современите тенденции во светскат...

Трибина и филм за менталното здравје во КСП Центар-Јадро

Трибина и филм за менталното здравје во КСП Центар-Јадро

Скопје, 13 мај 2924 (МИА) - Во КСП Центар-Јадро вечер од 20 часот ќе биде прикажан документарниот фи...

Трибина за македонскиот јазик во наставата 

Трибина за македонскиот јазик во наставата 

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - За наставните програми, фондот на часови и учебниците што ги употребуваа...

Трибина „Состојбите во современиот македонски јазик: Македонскиот јазик во наставата“

Трибина „Состојбите во современиот македонски јазик: Македонскиот јазик во наставата“

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) - „Состојбите во современиот македонски јазик: Македонскиот јазик во наста...

Трибина на ВМРО-ДПМНЕ „Македонија, достоинствено исправена пред светот“

Трибина на ВМРО-ДПМНЕ „Македонија, достоинствено исправена пред светот“

Скопје, 28 март 2024 Градскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Скопје синоќа организираше отворена три...

Трибина за улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура

Трибина за улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура

Скопје, 18 март 2024 (МИА) – Претставници на младинските тела на полити...

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“ (во живо)

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“ (во живо)

Скопје, 18 март 2024 (МИА) - Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“,...

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“

Трибина „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската култура“

Скопје, 18 март 2024 (МИА) - Трибина на тема „Улогата на младите во зајакнувањето на демократската к...

Трибина на тутунарите во Прилеп: Не се прифаќаат цените во новите договори, се бара медијаторство од Министерството за земјоделство

Трибина на тутунарите во Прилеп: Не се прифаќаат цените во новите договори, се бара медијаторство од Министерството за земјоделство

Прилеп, 10 март 2024 (МИА) - Монополска е и не е прифатлива понудата на откупувачите за договорите и...

Ванковска на трибина „Жени во политиката“

Ванковска на трибина „Жени во политиката“

Скопје, 9 март 2024 По повод годишнината од формирањето на Антифашистичкиот фронт на жените...

Трибина за превенција и сузбивање на меѓуврсничко насилство во организација на ВМРО-ДПМНЕ

Трибина за превенција и сузбивање на меѓуврсничко насилство во организација на ВМРО-ДПМНЕ

29 февруари 2024  Врсничкото...

Стопанска комора: Владата нема доволно слух за бизнисот, идниот состав да преземе итни мерки против сивата економија

Стопанска комора: Владата нема доволно слух за бизнисот, идниот состав да преземе итни мерки против сивата економија

Скопје, 16 февруари 2024 (МИА) - Да се воведе давачка од 0,5 отсто при подигање готовина од банка и...

Image

Остани поврзан