• среда, 19 јуни 2024
Европските синдикати со поддршка за ССМ, најавена посета во септември

Европските синдикати со поддршка за ССМ, најавена посета во септември

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Генералната секретарка на Европската конфедерација на синдикати Естер Ли...

ССМ: Синдикална минимална кошница за мај 60 090,00 денари

ССМ: Синдикална минимална кошница за мај 60 090,00 денари

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Вредноста на синдикалната минимална кошница за месец мај 2024 година изн...

Меѓународниот ден на трудот одбележан со првомајски протест и барања упатени до новата влада

Меѓународниот ден на трудот одбележан со првомајски протест и барања упатени до новата влада

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) – Пораст на платите во приватниот и во јавниот сектор, минимална плата во и...

Трендафиловски: Работниците дадоа црвен картон на судот поради обидите за притисоците врз синдикатите

Трендафиловски: Работниците дадоа црвен картон на судот поради обидите за притисоците врз синдикатите

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Пред зградата на Работничкиот дом (ССМ) во Скопје денеска почна протестот...

Меѓународниот ден на трудот ќе се одбележи со првомајски протест и барања упатени до новата влада

Меѓународниот ден на трудот ќе се одбележи со првомајски протест и барања упатени до новата влада

Скопје, 1 мај 2024 (МИА) - Пораст на платите во приватниот и во јавниот сектор, минимална плата во и...

ССМ ги повикува работниците на протест по повод Меѓународниот ден на трудот 1 Мај

ССМ ги повикува работниците на протест по повод Меѓународниот ден на трудот 1 Мај

Скопје, 27 април 2024 (МИА) - Сојузот на синдикатите на Македонија организира протест  по повод...

ССМ и КСОМ заедно на протест на 1 Мај под мотото „Ние работниците“

ССМ и КСОМ заедно на протест на 1 Мај под мотото „Ние работниците“

Скопје, 25 април 2024 (МИА) – Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) и Конфедерацијата на синдик...

Минималната синдикална кошница за април 60.212 денари, зголемена за 1.214 денари во однос на март

Минималната синдикална кошница за април 60.212 денари, зголемена за 1.214 денари во однос на март

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Минималната синдикална кошница за април изнесува 60.212 денари и е за...

ССМ ќе бара враќање на трошоците за храна и превоз и зголемување на минималната плата на најмалку 450 евра

ССМ ќе бара враќање на трошоците за храна и превоз и зголемување на минималната плата на најмалку 450 евра

Скопје, 23 април 2024 (МИА) – Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) традиционално на 1 Мај ќе и...

Ќе се повтори постапката за конфискација на зградата на ССМ, Трендафилов очекува Врховен да одлучи до 1 Мај

Ќе се повтори постапката за конфискација на зградата на ССМ, Трендафилов очекува Врховен да одлучи до 1 Мај

Скопје, 18 април 2024 (МИА) – Основниот граѓански суд Скопје донел решение за повторување на постапк...

Прес-конференција на претседателот на ССМ (во живо)

Прес-конференција на претседателот на ССМ (во живо)

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Прес-конференција на претседателот на ССМ, Слободан Трендафилов во врс...

ССМ: Срамно е во 21. век да се молиме за плата за месеци кои луѓето ги изработиле, во наредните денови ќе го радикализираме протестот

ССМ: Срамно е во 21. век да се молиме за плата за месеци кои луѓето ги изработиле, во наредните денови ќе го радикализираме протестот

Скопје, 17 април 2024 (МИА) – Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) апелира менаџментот на ЈП „На...

Изјава на претседателот на Самостојниот синдикат за здравство (во живо)

Изјава на претседателот на Самостојниот синдикат за здравство (во живо)

Скопје, 8 април 2024 (МИА) – Изјава за медиуми на претседателот на Самостојниот синдикат за здравств...

ССМ и СГИП реагираат на одлуката на Уставен за Договорот со „Бехтел и Енка“

ССМ и СГИП реагираат на одлуката на Уставен за Договорот со „Бехтел и Енка“

Скопје, 3 април 2024 (МИА) - Сојузот на синдикатите на Македонија и Синдикатот за градежништво, инду...

Саити: Не сметам дека имаме неквалитетни одлуки, но сигурно недовербата нешто детектира во однос на нашето работење

Саити: Не сметам дека имаме неквалитетни одлуки, но сигурно недовербата нешто детектира во однос на нашето работење

Скопје, 2 април 2024 (МИА) –  Ниската доверба на граѓаните во сите...

Image

Остани поврзан