• недела, 19 мај 2024
Петличковски и Стевановиќ сведочеа во случајот „Жан Митрев“, судењето продолжува на 1 април

Петличковски и Стевановиќ сведочеа во случајот „Жан Митрев“, судењето продолжува на 1 април

Скопје, 13 март 2024 (МИА) - Во Основниот кривичен суд Скопје денеска продолжи судењето против Жан М...

Состојбата со големата кашлица под контрола, но се уште не е стабилна, од 56 случаи - 46 се во Скопје

Состојбата со големата кашлица под контрола, но се уште не е стабилна, од 56 случаи - 46 се во Скопје

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Состојбата со големата кашлица е под контрола. Не може да кажеме де...

Министерство за здравство: Петличковски и понатаму ја извршува функцијата претседател на Комисијата за заразни болести

Министерство за здравство: Петличковски и понатаму ја извршува функцијата претседател на Комисијата за заразни болести

Скопје, 20 февруари 2024 (МИА) - Д-р Александар Петличковски не е сменет од функцијата претседател н...

Петличковски: Кај детето хоспитализирано на Детската клиника се применува имуносупресивна терапија

Петличковски: Кај детето хоспитализирано на Детската клиника се применува имуносупресивна терапија

Скопје, 7 февруари 2024 (МИА) - Кај четиригодишниот пациент кој е вакци...

Изјава на претседателот на Комисијата за заразни болести Петличковски (во живо)

Изјава на претседателот на Комисијата за заразни болести Петличковски (во живо)

Скопје, 7 февруари 2024 (МИА) - Изјава за медиуми на претседателот на Комисијата за заразни болести...

Петличковски: Не планираме да правиме затегнување на мерките

Петличковски: Не планираме да правиме затегнување на мерките

Скопје, 22 јули 2022 (МИА) - Во овој момент немаме никаков значаен притисок врз здравствениот систем. И...

Петличковски: Голем дел на високата смртност од Ковид-19 се должи на нашето запоставено здравје

Петличковски: Голем дел на високата смртност од Ковид-19 се должи на нашето запоставено здравје

Скопје, 17 февруари 2022 (МИА) - Во ниеден контекст не можам да кажам дека зголемената смртност од Кови...

Скринингот на учениците за КОВИД-19 ќе биде со брзи тестови, најави Петличковски

Скринингот на учениците за КОВИД-19 ќе биде со брзи тестови, најави Петличковски

Скопје, 1 февруари 2022 (МИА) - Скринингот на учениците за КОВИД-19 се размислува да биде со брзи тесто...

Image

Остани поврзан