• понеделник, 17 јуни 2024
Лекарска комора одбележа 32 години постоење

Лекарска комора одбележа 32 години постоење

Скопје, 4 јуни 2024 - Лекарската комора одбележа 32 година од п...

Потпишана Декларација за промоција и поддршка на вакцинацијата

Потпишана Декларација за промоција и поддршка на вакцинацијата

Скопје, 25 март 2024 (МИА) - Декларација за промоција и поддршка на вак...

Лекарската комора бара итна разрешница на случајот со лекарот кој беше пронајден мртов

Лекарската комора бара итна разрешница на случајот со лекарот кој беше пронајден мртов

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - Лекарската комора го осуди вчерашното убиство на докторот, кој со убодн...

Лекарска комора: Нула толеранција за насилство врз здравствени работници

Лекарска комора: Нула толеранција за насилство врз здравствени работници

Скопје, 12 март 2024 Насилството врз здравствени работници добива на интензитет, а за негово...

Нападот врз лекар во Радовиш го осуди и Лекарската комора

Нападот врз лекар во Радовиш го осуди и Лекарската комора

Скопје, 12 февруари 2024 (МИА) - Лекарската комора остро го осудува физичкиот напад на лекар вработе...

Годинава 440 лекари положија стручен испит

Годинава 440 лекари положија стручен испит

Скопје, 27 декември 2023 (МИА) - Во 10 испитни сесии кои беа организира...

Лекарска комора: Институциите да ги заштитат лекарите од злоупотреба за лажно рекламирање

Лекарска комора: Институциите да ги заштитат лекарите од злоупотреба за лажно рекламирање

Скопје, 13 септември 2023 (МИА) - Лекарската комора на Република Северна Македонија, како професиона...

Лекарска комора: Го почитуваме правото на протест, но осудуваме обиди сите доктори да се стават во ист кош

Лекарска комора: Го почитуваме правото на протест, но осудуваме обиди сите доктори да се стават во ист кош

Скопје, 5 септември 2023 (МИА) - Лекарската комора го почитува правото...

Лекарска комора: Говорот на омраза кон лекарите е на штета и на пациентите

Лекарска комора: Говорот на омраза кон лекарите е на штета и на пациентите

Скопје, 26 јуни 2023 Лекарската комора на РСМ ги осудува јавните вербални навреди, напади и...

Доделени благодарници по повод  31 година од постоење на Лекарската комора

Доделени благодарници по повод 31 година од постоење на Лекарската комора

Скопје, 5 јуни 2023 (МИА) - По повод 31 година од постоење на Лекарската комора на Северна Македониј...

На 7 години одземена лиценцата на анестезиологот од Тетово кој објавуваше снимки на пациентки на Тик ток

На 7 години одземена лиценцата на анестезиологот од Тетово кој објавуваше снимки на пациентки на Тик ток

Скопје, 24 април 2023 (МИА) - Судот на честа при Лекарската комора на Република...

Судот на честа на Лекарската комора ќе заседава за времено одземање на лиценцата на лекарот од Тетово 

Судот на честа на Лекарската комора ќе заседава за времено одземање на лиценцата на лекарот од Тетово 

Скопје, 18 април 2023 (МИА) - Обвинителот на Судот на честа на Лекарската комора до овој Суд достави...

Лекарската комора ќе информира за преземените мерки за случајот со докторот од тетовската Болница

Лекарската комора ќе информира за преземените мерки за случајот со докторот од тетовската Болница

Скопје, 18 април 2023 (МИА) - Лекарската комора денеска...

Лекарска комора го осуди инцидентот во болницата во Тетово, итно ќе се испита случајот

Лекарска комора го осуди инцидентот во болницата во Тетово, итно ќе се испита случајот

Скопје, 15 април 2023 (МИА) - Лекарската комора најостро го осуд...

Лекарската комора ги осудува јавните вербални напади врз лекарите, бара итно носење закон за докторска дејност

Лекарската комора ги осудува јавните вербални напади врз лекарите, бара итно носење закон за докторска дејност

Скопје, 13 април 2023 (МИА) - Лекарската комора најостро ги осудува јавните вербални напади и навред...

Image

Остани поврзан