• вторник, 25 јуни 2024
Објавен Конкурсот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

Објавен Конкурсот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ распиш...

Костадиновска-Стојчевска: Од Мајските оперски вечери научивме дека културата прави чуда

Костадиновска-Стојчевска: Од Мајските оперски вечери научивме дека културата прави чуда

10 мај 2024  Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска на отворањето на...

Костадиновска-Стојчевска: Џезот е дел од македонската музичка традиција, џезерите се наша гордост

Костадиновска-Стојчевска: Џезот е дел од македонската музичка традиција, џезерите се наша гордост

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадинов...

Распишани конкурсите за државните награди „11 Oктомври“ и „22 Ноември“

Распишани конкурсите за државните награди „11 Oктомври“ и „22 Ноември“

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Министерството за култура соопшти дека денеска се распишани конкурсите...

Обезбеден буџет за изградба на Турскиот театар-Скопје, завршени покривот и фасадата на објектот

Обезбеден буџет за изградба на Турскиот театар-Скопје, завршени покривот и фасадата на објектот

Скопје, 25 април 2024 (МИА) – Надворешноста на новиот објект на НУ Турс...

Костадиновска-Стојчевска: Вработените во културата ја добија мартовската плата покачена за 12 проценти

Костадиновска-Стојчевска: Вработените во културата ја добија мартовската плата покачена за 12 проценти

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Вработените во културата ја добија мартовската плата покачена за 12 пр...

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Информативна сесија и презентација за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Во КСП Центар – Јадро денеска ќе се одржи...

АКТО ја продолжува мисијата на Мирко Попов за афирмација на младата македонска музика

АКТО ја продолжува мисијата на Мирко Попов за афирмација на младата македонска музика

13 април 2024  Фестивалот АКТО 19, ги продолжува своите ак...

Костадиновска-Стојчевска: Со реконструкција на Старото училиште во Љубојно ја зацврстуваме колективната меморија на државата

Костадиновска-Стојчевска: Со реконструкција на Старото училиште во Љубојно ја зацврстуваме колективната меморија на државата

26 март 2024  Министерката за...

Костадиновска-Стојчевска: Културата обединува и одамна не се вреднува спред никаков клуч

Костадиновска-Стојчевска: Културата обединува и одамна не се вреднува спред никаков клуч

20 март 2024  Министерката за култура, Бисера Костадиновск...

Костадиновска Стојчевска: Да се одложат одредени проекти во МКЦ додека да се реши статусот на хонорарците

Костадиновска Стојчевска: Да се одложат одредени проекти во МКЦ додека да се реши статусот на хонорарците

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска ги советува нос...

Костадиновска-Стојчевска:  Го чуваме споменот на холокаустот и покажуваме истрајност во борбата за мир, слобода и демократија

Костадиновска-Стојчевска:  Го чуваме споменот на холокаустот и покажуваме истрајност во борбата за мир, слобода и демократија

10 март 2024  Министерката за култура, Бисера Костадиновск...

Почеток на градежните работи на Универзална сала

Почеток на градежните работи на Универзална сала

Скопје, 21 февруари 2024 (МИА) - Министерството за култура денеска пред Универзалната сала ќе го обј...

Митовски: Манифестацијата „Град на културата“ ќе ја етаблира Крива Паланка како главна дестинација за посета во државата и регионот

Митовски: Манифестацијата „Град на културата“ ќе ја етаблира Крива Паланка како главна дестинација за посета во државата и регионот

Крива Паланка, 13 февруари 2024 (МИА) - Почнувајќи од март до крајот на годината, Крива Паланка дефи...

Петиција на вработените во Филхармонија до Министерството за култура

Петиција на вработените во Филхармонија до Министерството за култура

8 февруари 2024  Поради неправилности во работењето, како...

Image

Остани поврзан