• сабота, 15 јуни 2024
Милановиќ: Хрватското правосудство влезе во мрачен период на еднопартиска контрола

Милановиќ: Хрватското правосудство влезе во мрачен период на еднопартиска контрола

Загреб, 27 мај 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денеска изјави дека со назначувањ...

Милановиќ: Одлуката за признавање на Палестина не е едноставна, неопходен е разговор меѓу премиерот и претседателот

Милановиќ: Одлуката за признавање на Палестина не е едноставна, неопходен е разговор меѓу премиерот и претседателот

Загреб, 22 мај 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател, Зоран Милановиќ денеска изјави дека евентуалното...

Пленковиќ го доби мандатот за состав на нова влада на Хрватска

Пленковиќ го доби мандатот за состав на нова влада на Хрватска

Загреб, 10 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Хрватска Зоран Милановиќ денеска му го додели мандатот...

Пленковиќ: Милановиќ повеќе не постои

Пленковиќ: Милановиќ повеќе не постои

Загреб, 26 април 2024 (МИА) – Премиерот на техничката влада на Хрватска, Андреј Пленковиќ денеска из...

Милановиќ: Мора да се почитува волјата на мнозинството, ова е подготовка за државен удар

Милановиќ: Мора да се почитува волјата на мнозинството, ова е подготовка за државен удар

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ, по одлуката на Уставниот суд с...

Косор: Објавата на Уставниот суд за Милановиќ е застрашувачка

Косор: Објавата на Уставниот суд за Милановиќ е застрашувачка

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Поранешната хрватска премиерка и лидерка на владејачката ХДЗ изјави де...

Уставен суд на Хрватска: Милановиќ не може да биде ниту мандатар, ниту премиер, дури и ако поднесе оставка

Уставен суд на Хрватска: Милановиќ не може да биде ниту мандатар, ниту премиер, дури и ако поднесе оставка

Загреб, 19 април 2024 (МИА) - Уставниот суд на Хрватска денеска одлучи претседателот на земјата, Зор...

Милановиќ: Во тек се разговори за формирање ново парламентарно мнозинство

Милановиќ: Во тек се разговори за формирање ново парламентарно мнозинство

Загреб, 18 април 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денеска првпат се огласи по вче...

Милановиќ: Нема уште долго да бидам претседател, ќе бидам премиер на Хрватска

Милановиќ: Нема уште долго да бидам претседател, ќе бидам премиер на Хрватска

Загреб, 1 април 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денеска изјави дека Хрватска е л...

Милановиќ: Смената на датумот за избори е удар врз Уставот

Милановиќ: Смената на датумот за избори е удар врз Уставот

Загреб, 22 март 2024 (МИА) – Претседателот на Хрватска, Зоран Милановиќ денеска изјави дека она што...

Пленковиќ: Милановиќ ја води Хрватска во рускиот камп и кон изолационизам

Пленковиќ: Милановиќ ја води Хрватска во рускиот камп и кон изолационизам

Загреб, 21 март 2024 (МИА) - Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска во Брисел изјави дека претс...

Милановиќ: ХДЗ нема да може да формира влада, за Пленковиќ „играта е завршена“

Милановиќ: ХДЗ нема да може да формира влада, за Пленковиќ „играта е завршена“

Загреб, 21 март 2024 (МИА) - Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ денеска од Пула изјави дека него...

Пленковиќ: Милановиќ сигурно нема да биде премиер на Хрватска

Пленковиќ: Милановиќ сигурно нема да биде премиер на Хрватска

Загреб, 20 март 2024 (МИА) – Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска во Загреб изјави дека претс...

ДИК го повика Милановиќ да се воздржи од учество во политичката кампања

ДИК го повика Милановиќ да се воздржи од учество во политичката кампања

Загреб, 20 март 2024 (МИА)  - Државната изборна комисија (ДИК) на Хрватска денеска го повика пр...

Хрватска: ХСС,Глас и Центар остануваат во коалиција со СДП, ИДС и Фокус ја напуштија, тврдат дека Милановиќ не е причината

Хрватска: ХСС,Глас и Центар остануваат во коалиција со СДП, ИДС и Фокус ја напуштија, тврдат дека Милановиќ не е причината

Загреб, 20 март 2024 (МИА)  - Откако две од 10-те опозициски партии, Фокус и Истарската демокра...

Image

Остани поврзан