• вторник, 16 јули 2024
Доделување на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство

Доделување на награди за професионално известување за состојбата на бегалците и лицата без државјанство

Скопје, 19 јуни 2024 (МИА) - Во организација на Македонското здружение на млади правници во партнерс...

Во Општина Илинден доделени решенија на граѓани за субвенции на велосипеди

Во Општина Илинден доделени решенија на граѓани за субвенции на велосипеди

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Во просториите на Општина Илинден градоначалникот Александар Георгиевск...

Ветерници, хотел за миленици, катче за литература и дружење, доделени награди за најдобри бизнис планови од средношколци во Кавадарци

Ветерници, хотел за миленици, катче за литература и дружење, доделени награди за најдобри бизнис планови од средношколци во Кавадарци

Кавадарци, 6 јуни 2024 (МИА) - Ветерници, хотел за миленици, катче за литература и дружење, денеска...

Oпштина Илинден и оваа година ќе доделува субвенции за инвертер клими или соларни панели

Oпштина Илинден и оваа година ќе доделува субвенции за инвертер клими или соларни панели

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - И оваа година Општина Илинден објави Јавен повик за субвенции за купувањ...

Доделување на првите договори за поддршка од новата ИПАРД 3 програма

Доделување на првите договори за поддршка од новата ИПАРД 3 програма

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски...

Доделени годишните награди за најдобар македонски афоризам

Доделени годишните награди за најдобар македонски афоризам

Кочани, 1 април 2024 (МИА) - Во рамки на 12. собир на македонските афористичари АФКО 2024, што синоќ...

Доделување на новинарските награди „Никола Младенов 2023“

Доделување на новинарските награди „Никола Младенов 2023“

Скопје, 19 март 2024 (МИА) - Македонскиот институт за медиуми денеска ќе ги додели новинарските нагр...

Доделени „Оскарите“, најдобaр филм е „Опенхајмер“

Доделени „Оскарите“, најдобaр филм е „Опенхајмер“

Лос Анџелес, 11 март 2024 (МИА) - Американската Академија за филмски уметности и науки ги додели „Ос...

Во Лос Анџелес 96. доделување на Оскарите

Во Лос Анџелес 96. доделување на Оскарите

Лос Анџелес, 10 март 2024 (МИА) - Девеесет и шестото доделување на Оскарите, престижната награда на...

Доделување на наградата „Европска жена на годината“ за 2024 година (во живо)

Доделување на наградата „Европска жена на годината“ за 2024 година (во живо)

Скопје, 8 март 2024 (МИА) - Тимот на Европа и ОН ќе ја доделат наградата „Европска жена на годината“...

Највисокото признание „Вељо Манчевски“ доделено на  Здружението „Бадникови поворки“

Највисокото признание „Вељо Манчевски“ доделено на Здружението „Бадникови поворки“

Скопје, 23 декември 2023 (МИА) - Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи синоќа...

Доделување социјални станови во Неготино

Доделување социјални станови во Неготино

Скопје, 22 декември 2023 (МИА) - Премиерот Димитар Ковачевски денеска ќе присуствува и ќе се обрати...

Доделување на наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2023

Доделување на наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2023

Скопје, 21 декември 2023 (МИА) - Во Собранието на Северна Македонија денеска Одборот за доделување н...

Овогодинешните Нобелови награди ќе бидат доделени денеска на свечености во Стокхолм и Осло

Овогодинешните Нобелови награди ќе бидат доделени денеска на свечености во Стокхолм и Осло

Осло, 10 декември 2023 (МИА) - Овогодинешните Нобелови награди ќе бидат доделени денеска на свеченос...

Доделување на првите Сертификати за верификуван македонски ИКТ производ

Доделување на првите Сертификати за верификуван македонски ИКТ производ

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Комората за информатичко-комуникациска технологија (ИКТ) при Сојузот...

Image

Остани поврзан