• среда, 19 јуни 2024
Борут Пахор би сакал да биде специјален пратеник на ЕУ

Борут Пахор би сакал да биде специјален пратеник на ЕУ

Љубљана, 20 април 2024 (МИА) - Поранешниот претседател на Словенија, Борут Пахор на крајот од меѓуна...

Учесниците на состанокот на Институтот на пријатели на Западен Балкан повикаа на проширување на ЕУ

Учесниците на состанокот на Институтот на пријатели на Западен Балкан повикаа на проширување на ЕУ

Љубљана, 19 април 2024 (МИА) - Учесниците на состанокот организиран во Љубљана од Институтот на приј...

Инцидент во Љубљана: Навивач сакал да го удри Роналдо!

Инцидент во Љубљана: Навивач сакал да го удри Роналдо!

Љубљана, 26 март 2024 (МИА) - Португалската фудбалска репрезентација вечерва во Љубљана од 20 часот...

Мецола од Љубљана: Си поставив задача да ја доближам ЕУ до младите и различните

Мецола од Љубљана: Си поставив задача да ја доближам ЕУ до младите и различните

Љубљана, 26 март 2024 (МИА) - Претседателката на Европскиот парламент, Роберта Мецола ги повика Слов...

Драмски театар со „Фирма“ ќе гостува на фестивалот РУТА во Љубљана

Драмски театар со „Фирма“ ќе гостува на фестивалот РУТА во Љубљана

Скопје, 6 февруари 2024 (МИА) - Драмски театар Скопје со претставата „Фирма“ утре ќе гостува во Љубљ...

„Тука, но некаде другаде“ - изложба во галерија „Шкуц“ во Љубљана

„Тука, но некаде другаде“ - изложба во галерија „Шкуц“ во Љубљана

Скопје, 15 декември 2023 (МИА) - Во галеријата „Шкуц“ во Љубљана вечер ќе биде отво...

Спасовски од Љубљана: Досега издадени 31.187 патни исправи на нашите граѓани во странство, само во Љубљана 2.052

Спасовски од Љубљана: Досега издадени 31.187 патни исправи на нашите граѓани во странство, само во Љубљана 2.052

Скопје, 26 септември 2023 (МИА) - Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, за време на рабо...

Министерот Спасовски се сретна со словенечкиот колега Поклукар

Министерот Спасовски се сретна со словенечкиот колега Поклукар

Скопје, 25 септември 2023 (МИА) - Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на работн...

Николовски – Шинко: Словенечките искуства модел за поддршка на младите земјоделци, развојот на задругите и спроведување на зелената агенда

Николовски – Шинко: Словенечките искуства модел за поддршка на младите земјоделци, развојот на задругите и спроведување на зелената агенда

Скопје, 27 јули 2023 (МИА) - Министерот за земјоделство, шумарство и во...

Спасовски: Ако нашата цел е  регион кој ќе извезува мир и стабилност, неопходна е безбедност и да креираме политика која заеднички ќе ја спроведуваме

Спасовски: Ако нашата цел е регион кој ќе извезува мир и стабилност, неопходна е безбедност и да креираме политика која заеднички ќе ја спроведуваме

Скопје, 5 април 2023 (МИА) - „Како да го направиме Западен Балкан подобар и попросперитетен од сигур...

Спасовски: Договорот со ФРОНТЕКС е показател за заедничките ризици и одговорноста за креирање на меѓународната безбедност

Спасовски: Договорот со ФРОНТЕКС е показател за заедничките ризици и одговорноста за креирање на меѓународната безбедност

Скопје, 4 април 2...

Голоб:  Словенија ќе ја помогне интеграцијата на Севена Македонија во ЕУ

Голоб: Словенија ќе ја помогне интеграцијата на Севена Македонија во ЕУ

Скопје, 17 февруари 2023 (МИА) - Владата на Република Словенија во своите приоритети за регионот, ос...

Деспотовски: Со нов паметен пристап Западен Балкан може да стане еден од главните глобални региони за СДИ

Деспотовски: Со нов паметен пристап Западен Балкан може да стане еден од главните глобални региони за СДИ

Скопје, 22 ноември 2022 (МИА) - Тоа што имаме заедничко минато, се разбираме меѓу себе и имаме заедничк...

Петровска – Шарец: Словенија и Северна Македонија споделуваат иста визија за регионот, стабилност, мир и безбедност

Петровска – Шарец: Словенија и Северна Македонија споделуваат иста визија за регионот, стабилност, мир и безбедност

Скопје, 17 октомври 2022 (МИА) - Министрите за одбрана на Северна Македонија и на Словенија, Славјанка...

Јовановски, Васева и Тануровска Ќулавковски ќе учествуваат на изложбата „Уметноста на работа: На крстопат помеѓу утопијанизмот и (не)зависноста“

Јовановски, Васева и Тануровска Ќулавковски ќе учествуваат на изложбата „Уметноста на работа: На крстопат помеѓу утопијанизмот и (не)зависноста“

Скопје, 22 септември 2022 (МИА) - Визуелниот уметник Филип Јовановски, кураторката Ивана Васева и курат...

Image

Остани поврзан