• вторник, 16 јули 2024
Хоспитализирани уште осум лица со голема кашлица, вкупно 905 заболени во државава

Хоспитализирани уште осум лица со голема кашлица, вкупно 905 заболени во државава

Скопје, 15 јули 2024 (МИА) - Од 5 до 11 јули евидентирани се 48 нови случаи на голема кашлица што е...

Хоспитализирани уште седуммина со голема кашлица, вкупно 786 случаи во државава

Хоспитализирани уште седуммина со голема кашлица, вкупно 786 случаи во државава

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Од 14 до 20 јуни, пријавени се 41 нов случај на пертусис, народски кажа...

Хоспитализирани нови шест случаи со голема кашлица, вкупно 746 заболени во државава

Хоспитализирани нови шест случаи со голема кашлица, вкупно 746 заболени во државава

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Од 7 до 13 јуни, пријавени се 47 нови случаи на голема кашлица, со згол...

ИЈЗ: Три случаи на конго-кримска хеморагична треска, еден случај на морбили

ИЈЗ: Три случаи на конго-кримска хеморагична треска, еден случај на морбили

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Одделот за епидемиологија на заразни болести при ЈЗУ Институт за јавно з...

Нови 38 случаи на голема кашлица, од нив шестмина хоспитализирани

Нови 38 случаи на голема кашлица, од нив шестмина хоспитализирани

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Нови 38 случаи на пертусис, народски кажано голема кашлица, се регистрир...

Хоспитализирани две лица со конго-кримска хеморагична треска во април, две деца имале заушки

Хоспитализирани две лица со конго-кримска хеморагична треска во април, две деца имале заушки

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) - Два случаја на конго-кримска хеморагична треска, а две деца со заразни з...

Нови шестмина хоспитализирани, вкупно 553 случаи на пертусис до 9 мај

Нови шестмина хоспитализирани, вкупно 553 случаи на пертусис до 9 мај

Скопје, 13 мај 2024 (МИА) - Нови 15 случаи на пертусис - народски кажано голема кашлица, се пријавен...

Нови 46 случаи на голема кашлица од 12 до 18 април, хоспитализирани девет лица

Нови 46 случаи на голема кашлица од 12 до 18 април, хоспитализирани девет лица

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Од 12 до 18 април пријавени се 46 нови случаи на голема кашлица во држ...

ИЈЗ: Нови 44 случаи на голема кашлица од 5 до 11 април, вкупно 443 заболени

ИЈЗ: Нови 44 случаи на голема кашлица од 5 до 11 април, вкупно 443 заболени

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Нови 44 случаи на голема кашлица се пријавени од 5 до 11 април, со нам...

На Детска клиника шест деца со пертусис болнички лекувани, подолго време нема хоспитализирани

На Детска клиника шест деца со пертусис болнички лекувани, подолго време нема хоспитализирани

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Од почетокот на годинава се регистрирани 410 случаи на голема кашлица,...

Хоспитализирани уште девет лица со голема кашлица, вкупно 399 случаи во државата

Хоспитализирани уште девет лица со голема кашлица, вкупно 399 случаи во државата

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Пријавени се 50 нови случаи на голема кашлица во периодот од 29 март до...

Јапонија: Четири лица починаа, 100 се хоспитализирани поради додаток во исхраната

Јапонија: Четири лица починаа, 100 се хоспитализирани поради додаток во исхраната

Токио, 28 март 2024 (МИА) - Најмалку четири лица починаа, а 100 се хоспитализирани откако конзумирал...

За една недела - 43 случаи на пертусис, хоспитализирани уште пет деца во државава

За една недела - 43 случаи на пертусис, хоспитализирани уште пет деца во државава

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Од 8 до 14 март пријавени се 43 нови случаи на голема кашлица, со 14 от...

Хоспитализирани пет деца, нови 50 случаи на голема кашлица од 1 до 7 март

Хоспитализирани пет деца, нови 50 случаи на голема кашлица од 1 до 7 март

Скопје, 9 март 2024 (МИА) - Од 1 до 7 март, пријавени се 50 нови случаи...

Еден случај на голема кашлица во „Козле“, едно дете хоспитализирано со Ковид-19

Еден случај на голема кашлица во „Козле“, едно дете хоспитализирано со Ковид-19

Скопје, 9 јануари 2024 (МИА) - Голема кашлица, пертусис, е потврдена кај шестмесечно бебе од Скопје...

Image

Остани поврзан