• понеделник, 20 мај 2024
Таџикистанскиот претседател Рахман со порака до Путин: Терористите немаат националност, ни татковина, ни вера

Таџикистанскиот претседател Рахман со порака до Путин: Терористите немаат националност, ни татковина, ни вера

Душанбе, 24 март 2024 (МИА) - Таџикистанскиот претседател Емомали Рахман во телефонски разговор со р...

Се брише графата „националност“ од изводот на матичната книга на родените, венчаните и умрените 

Се брише графата „националност“ од изводот на матичната книга на родените, венчаните и умрените 

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Уставниот суд го укина делот „национал...

Уставниот суд го укина делот „националност“ во Законот за матична евиденција

Уставниот суд го укина делот „националност“ во Законот за матична евиденција

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Уставниот суд на денешната седница донесе одлука со која се укинува...

Уставниот суд донесе времена мерка во изводите на родени, венчани и умрени да не се впишува националност

Уставниот суд донесе времена мерка во изводите на родени, венчани и умрени да не се впишува националност

Скопје, 20 декември 2023 (МИА) - Уставниот суд одлучи да поведе постапка по делови од три члена од З...

Сензитивното известување на национална база изискува потреба од внимателност

Сензитивното известување на национална база изискува потреба од внимателност

Скопје,  ?? ноември 2022 (МИА) – Медиумите како креатори на јавното мислење ја имаат должноста...

Image

Остани поврзан