• среда, 17 јули 2024
Од дебарското муфтиство на аџилак заминуваат 100 верници, најголема бројка досега

Од дебарското муфтиство на аџилак заминуваат 100 верници, најголема бројка досега

Дебар, 17 мај 2024 (МИА) - Од Дебарското муфтиство, кое ги опфаќа општините Дебар, Центар Жупа и опш...

Во Дебарското муфтиство за Рамазан Бајрам собрани над два милиони денари доброволни прилози

Во Дебарското муфтиство за Рамазан Бајрам собрани над два милиони денари доброволни прилози

Дебар, 1 мај 2024 (МИА) - По повод големиот муслимански празник Рамазан Бајрам, во Дебарското муфтис...

Дебарското муфтиство и градоначалниците го честитаат почетокот на светиот месец Рамазан

Дебарското муфтиство и градоначалниците го честитаат почетокот на светиот месец Рамазан

Дебар, 10 март 2024 (МИА) - Во пресрет на утрешниот ден, кој го означув...

Дебарското муфтиство и градоначалниците од регионот посакаа лесни и прифатени пости

Дебарското муфтиство и градоначалниците од регионот посакаа лесни и прифатени пости

Дебар, 23 март 2023 (МИА) - Дебарското муфтиство и градоначалниците од регионот посакаа лесни и приф...

Дебарскиот муфтија се сретна со претставници на дебарската дијаспора во САД 

Дебарскиот муфтија се сретна со претставници на дебарската дијаспора во САД 

Дебар, 25 август 2021 (МИА) - Дебарскиот муфтија Решат Качалнику, во просторите на муфтиството, во брат...

Image

Остани поврзан