• понеделник, 17 јуни 2024
Во Атина почнува Меѓународната конференција за мир и одржлив развој на „Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Заев“

Во Атина почнува Меѓународната конференција за мир и одржлив развој на „Институтот Алексис Ципрас“ и „Фондацијата Заев“

Атина, 17 јуни 2024 (МИА) - По повод шест годишнината од потпишувањето на Договорот од Преспа, поран...

Декларација: Територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на мирот

Декларација: Територијалниот интегритет на Украина мора да биде основа на мирот

Берн, 16 јуни 2024 (МИА) – Претставници на повеќе од 80 земји кои присуствуваа на мировната конферен...

Нацрт-комуникето од конференцијата во Швајцарија повикува на почитување на територијалниот интегритет на Украина

Нацрт-комуникето од конференцијата во Швајцарија повикува на почитување на територијалниот интегритет на Украина

Бургенштак, 16 јуни 2024 (МИА) - Во нацрт-комуникето од мировната конференција во Украина викендов в...

Во Швајцарија се одржува дводневна мировна конференција за Украина

Во Швајцарија се одржува дводневна мировна конференција за Украина

Берн, 15 јуни 2024 (МИА) – Во Швајцарија денеска почнува дводневна мировна конференција за Украина н...

Зеленски пристигна во Швајцарија на мировниот самит за Украина

Зеленски пристигна во Швајцарија на мировниот самит за Украина

Женева, 14 јуни 2024 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска соопшти дека пристиг...

Швајцарија пријави кибер напади пред почетокот на самитот за Украина

Швајцарија пријави кибер напади пред почетокот на самитот за Украина

Берн, 13 јуни 2024 (МИА) - Швајцарскиот Национален центар за кибер безбедност (НЦСЦ) пријави напади...

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Конференција на тема „Паметно учење за зголемена продуктивност: Патот на Lean Six Sigma“

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Во рамки на активноста на УСАИД Партнерства за економски раст, во сораб...

Заменик-министерот Хусејин на сесија на Меѓународната конференција на трудот во Женева

Заменик-министерот Хусејин на сесија на Меѓународната конференција на трудот во Женева

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Заменик-министерот за труд и социјална пол...

Одржан 82. состанок на управниот одбор на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика (ICMPD) во Атина

Одржан 82. состанок на управниот одбор на Меѓународниот центар за развој на миграциска политика (ICMPD) во Атина

Скопје, 11 јуни 2024 Во периодот о...

Конференција за обновата на Украина: Шолц повикува на дополнително зајакнување на украинската воздушна одбрана

Конференција за обновата на Украина: Шолц повикува на дополнително зајакнување на украинската воздушна одбрана

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - На меѓународната конференција за обнова на Украина, германскиот канцела...

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Сиљановска Давкова се обрати на главниот панел на конференцијата за обнова на Украина во Берлин

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Претседателката Гордана Сиљановска Давкова...

Конференција за обновата на Украина: Зеленски бара и инвестиции во енеретскиот сектор и оружје

Конференција за обновата на Украина: Зеленски бара и инвестиции во енеретскиот сектор и оружје

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска во Берлин, на почето...

Во Тирана се одржува 51. Регионална конференција на Интерпол за Европа, Ал Раиси: Глобалната безбедност останува приоритет

Во Тирана се одржува 51. Регионална конференција на Интерпол за Европа, Ал Раиси: Глобалната безбедност останува приоритет

Тирана, 11 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Интерпол, Ахмед Насер Ал Раиси на 51. Регионална конфе...

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Германија ќе биде домаќин на конференција за обнова на Украина

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - Германија денеска ќе биде домаќин на конференција за поддршка на закреп...

Зеленски пристигна во Германија на конференција за повоена обнова на Украина

Зеленски пристигна во Германија на конференција за повоена обнова на Украина

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски пристигна во Германија на ко...

Image

Остани поврзан