• среда, 19 јуни 2024
Игор Филков за правда и Горан Минчев за јавна администрација – кандидати на ЗНАМ за министри во новата влада

Игор Филков за правда и Горан Минчев за јавна администрација – кандидати на ЗНАМ за министри во новата влада

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Игор Филков е кандидат на Движењето ЗНАМ -...

ЗНАМ ги соопшти кандидатите за министри во новата влада

ЗНАМ ги соопшти кандидатите за министри во новата влада

Скопје, 14 јуни 2024 (МИА) - Игор Филков, роден во 1979 година, е кандидат на Движењето ЗНАМ - За на...

Во завршна фаза преговорите за новата влада, не се откриваат имињата на министрите

Во завршна фаза преговорите за новата влада, не се откриваат имињата на министрите

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Траат преговорите за учество во идната влада помеѓу ВМРО-ДПМНЕ, Коалициј...

ЗНАМ: Во завршна фаза преговорите со ВМРО-ДПМНЕ за учество во идната влада

ЗНАМ: Во завршна фаза преговорите со ВМРО-ДПМНЕ за учество во идната влада

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Движењето ЗНАМ – За наша Македонија информира дека во завршна фаза се пр...

Димитриевски: Ќе го поддржиме Гаши за претседател на Собранието,  се уште немаме договорено кадровски решенија за влада

Димитриевски: Ќе го поддржиме Гаши за претседател на Собранието, се уште немаме договорено кадровски решенија за влада

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Претседателот на ЗНАМ - За Наша Македонија, Максим Димитриевски и градон...

Бендевска: Преговорите меѓу  ЗНАМ и ВМРО-ДПМНЕ се во крајна финална фаза

Бендевска: Преговорите меѓу  ЗНАМ и ВМРО-ДПМНЕ се во крајна финална фаза

Скопје, 27 мај 2024 (МИА) - Преговорите на ЗНАМ со ВМРО-ДПМНЕ како партија која освои најмногу манда...

Финишираат разговорите за новата Влада, позната поделбата на министерствата

Финишираат разговорите за новата Влада, позната поделбата на министерствата

Скопје,27 мај 2024 (МИА) - Составот на новата влада е пред финален договор. Според информации од раб...

ВМРО-ДПМНЕ: Се уште нема конечен договор со ЗНАМ, разговорите се одвиваат во позитивен дух

ВМРО-ДПМНЕ: Се уште нема конечен договор со ЗНАМ, разговорите се одвиваат во позитивен дух

Скопје, 26 мај 2024 (МИА) – Се уште нема конечен договор, тоа што можам да го споделам е дека разгов...

Преговорите на коалициските партнери за идната Влада во напредна фаза, средби на ВМРО-ДПМНЕ со Вреди и ЗНАМ

Преговорите на коалициските партнери за идната Влада во напредна фаза, средби на ВМРО-ДПМНЕ со Вреди и ЗНАМ

Скопје, 26 мај 2024 (МИА) – Преговорите меѓу коалициските партнери за идната Влада се во напредна фа...

Средба за соработка помеѓу Движењето ЗНАМ и ВМРО-ДПМНЕ

Средба за соработка помеѓу Движењето ЗНАМ и ВМРО-ДПМНЕ

Скопје, 25 мај 2024 (МИА) - Во просториите на Движењето ЗНАМ – „За наша Македонија“ вечерва, како шт...

Димитриевски: Дополнително ќе ги разгледаме опциите за евентуално можно коалицирање со власта

Димитриевски: Дополнително ќе ги разгледаме опциите за евентуално можно коалицирање со власта

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Претседателот на Движењето ЗНАМ Максим Димитриевски вечерва на прес-конфе...

Мемов: Граѓаните покажаа дека се државотворни и го избраа својот нов претседател

Мемов: Граѓаните покажаа дека се државотворни и го избраа својот нов претседател

Скопје, 8 мај 2024 (МИА) - Портпаролот на движењето ЗНАМ Никола Мемов в...

Бендевска: ЗНАМ се етаблира како нова политичка опција

Бендевска: ЗНАМ се етаблира како нова политичка опција

Скопје, 6 мај 2024 Носителката на листата на пратеници во ИЕ 5, Весна Бендевска денеска одрж...

Димитриевски: До овој момент немаме разговори за можни коалиции со било кој политички субјект

Димитриевски: До овој момент немаме разговори за можни коалиции со било кој политички субјект

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Лидерот на ЗНАМ-За наша Македонија, Максим Димитриевски денеска изјави де...

Мециновиќ: На носителите на ЗНАМ, на личните профили им стојат слики со Заев и Пендаровски

Мециновиќ: На носителите на ЗНАМ, на личните профили им стојат слики со Заев и Пендаровски

Скопје, 5 мај 2024 ​​​​​​- На носителите на ЗНАМ, уште на личните профили им стојат слик...

Image

Остани поврзан