• недела, 26 мај 2024
Советот за безбедност на ОН повика на заштита на хуманитарните работници

Советот за безбедност на ОН повика на заштита на хуманитарните работници

Њујорк, 24 мај 2024 (МИА) - Советот за безбедност на ОН денеска ги повика сите држави да ги „почитув...

ИЈЗ со совети за заштита од инсекти

ИЈЗ со совети за заштита од инсекти

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) - Институтот за јавно здравје (ИЈЗ) дава практични совети за заштита на на...

ИЈЗ: Меланом - најопасен облик на рак на кожа, може да се излечи ако се открие навреме

ИЈЗ: Меланом - најопасен облик на рак на кожа, може да се излечи ако се открие навреме

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Меланомот е најопасен облик на рак на кожа, а може да се излечи доколк...

МАСИТ: Компаниите од ИКТ секторот треба да имаат стратегии и механизми за заштита на интелектуалните права

МАСИТ: Компаниите од ИКТ секторот треба да имаат стратегии и механизми за заштита на интелектуалните права

Скопје, 26 април 2024 (МИА) - Поради брзото напредување на технологијат...

САД ги повикаа ирачките власти да ги заштитат американските сили на нивна територија од нападите на проиранските милитантни групи

САД ги повикаа ирачките власти да ги заштитат американските сили на нивна територија од нападите на проиранските милитантни групи

Вашингтон, 24 април 2024 (МИА) – Американската војска денеска ја повика ирачката Влада да ги заштити...

ЕП ги одобри новите правила за борба против трговијата со луѓе 

ЕП ги одобри новите правила за борба против трговијата со луѓе 

Брисел, 23 април 2024 (МИА) - Европскиот парламент денеска со 563 гласа „за“, седум „против“ и 17 „в...

ЕУ усвои Закон за подобра заштита на производите со географско потекло   

ЕУ усвои Закон за подобра заштита на производите со географско потекло  

Брисел, 27 март 2024 (МИА) - Советот на ЕУ усвои Регулатива за подобрување на заштитата на географск...

Дискусија за заштита на лицата со попреченост, особено девојките и жените, од родово насилство

Дискусија за заштита на лицата со попреченост, особено девојките и жените, од родово насилство

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - Претставништвото на Фондот за население на Обединетите Нации - УНФПА во...

Дебата за учеството и пристапноста на лицата со попреченост во политиката

Дебата за учеството и пристапноста на лицата со попреченост во политиката

Скопје, 22 март 2024 (МИА) - Организацијата „Полио Плус - Движење против хендикеп“ од Скопје денеска...

ЕУ усвои Регулатива за заштита на новинарите и активистите од тенденциозни тужби 

ЕУ усвои Регулатива за заштита на новинарите и активистите од тенденциозни тужби 

Брисел, 19 март 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска усвои нова законска Регулатива за заштита на нови...

Бектеши: Министерството за економија е посветено на осигурување силна и постојана заштита на потрошувачите

Бектеши: Министерството за економија е посветено на осигурување силна и постојана заштита на потрошувачите

Скопје, 15 март 2024 (МИА) - Светскиот ден на потрошувачите, кој го одб...

Изјави пред Форумот за заштита на македонскиот идентитет

Изјави пред Форумот за заштита на македонскиот идентитет

Скопје, 14 март 2024 (МИА) - Изјави пред почетокот на Форумот за заштита на македонскиот идентитет в...

Совет на Европа: Државите мораат подобро да ги штитат трансородовите лица

Совет на Европа: Државите мораат подобро да ги штитат трансородовите лица

Стразбур, 14 март 2024 (МИА) - Државите мора подобро да ги штитат правата на трансродовите лица, се...

Прес-конференција на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (во живо)

Прес-конференција на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација (во живо)

Скопје, 12 март 2024 (МИА) -  Комисијата за спречување и заштита од дискриминација ќе одржи пре...

Британската влада ќе издвои 117 милиони фунти за заштита на муслиманската заедница

Британската влада ќе издвои 117 милиони фунти за заштита на муслиманската заедница

Лондон, 11 март 2024 (МИА) - Британската влада денеска соопшти дека ќе издвои 117 милиони фунти или...

Image

Остани поврзан