• вторник, 28 мај 2024
ЕУ воведува забрана за продажба на стоки произведени со принудна работа и експлоатација 

ЕУ воведува забрана за продажба на стоки произведени со принудна работа и експлоатација 

Брисел, 5 март 2024 (МИА) - Советот на ЕУ и Европскиот парламент рано изутринава се договорија околу...

Принудните бракови, илегалното посвојување и присилното сурогат мајчинство стануваат форми на експлоатација во ЕУ

Принудните бракови, илегалното посвојување и присилното сурогат мајчинство стануваат форми на експлоатација во ЕУ

Брисел, 24 јануари 2024 (МИА) - Претставници на белгиското претседателство со ЕУ и на Европскиот пар...

Тејт обвинет за силување, трговија со луѓе и формирање група за експлоатација на жени

Тејт обвинет за силување, трговија со луѓе и формирање група за експлоатација на жени

Букурешт, 20 јуни 2023 (МИА) - Контроверзниот инфлуенсер Ендрју Тејт во Романија е обвинет за силува...

Нова шема: Како во Германија ги експлоатираат источноевропејците

Нова шема: Како во Германија ги експлоатираат источноевропејците

24 април 2023 Дојче Веле на бугарски јазик Ги сместуваат во миз...

Истражување: Украинските бегалци се повеќе се цел на сексуална експлоатација

Истражување: Украинските бегалци се повеќе се цел на сексуална експлоатација

Лондон, 26 март 2023 (МИА) - Украинските бегалци се повеќе се мета на с...

Image

Остани поврзан