• вторник, 28 ноември 2023
Јавна дебата „Како започна приказната со дигитализацијата на УГД“

Јавна дебата „Како започна приказната со дигитализацијата на УГД“

Скопје, 22 ноември 2023 (МИА) - Во тренинг центарот на УГД (поранешен у...

Конференција: Дигиталната трансформација во земјава се уште не е реалност

Конференција: Дигиталната трансформација во земјава се уште не е реалност

Скопје, 15 ноември 2023 (МИА) - Дигиталната трансформација во земјава се уште не е реалност. Процеси...

Асани: Меѓуинституционална соработка во Западен Балкан и целосна дигитална трансформација за олеснување на трговијата

Асани: Меѓуинституционална соработка во Западен Балкан и целосна дигитална трансформација за олеснување на трговијата

Скопје, 9 ноември 2023 (МИА) - Целосна дигитализација на царинското работење  и соработка меѓу...

Грковска за МИА: Со Грција ја отвораме вратата за соработка и проекти во дигитализацијата и борбата против корупцијата

Грковска за МИА: Со Грција ја отвораме вратата за соработка и проекти во дигитализацијата и борбата против корупцијата

Атина, 4 ноември 2023 (МИА) – Соработка и заеднички проекти во дигитализацијата и борбата против кор...

Грковска - Папастергиу: Дигитализацијата и сајбер безбедноста мора да одат паралелно, меѓусебната соработка е значајна

Грковска - Папастергиу: Дигитализацијата и сајбер безбедноста мора да одат паралелно, меѓусебната соработка е значајна

Скопје, 1 ноември 2023 (МИА) - Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добр...

Спасовски од Охрид: Дигиталната трансформација е фундаментална реалност на денешницата

Спасовски од Охрид: Дигиталната трансформација е фундаментална реалност на денешницата

Охрид, 31 октомври 2023 (МИА) – Процесот на дигитална трансформација не претставува само имплементац...

Дигитализацијата на судството неизоставен дел од процесот на трансформација на современото општество, порака од Самитот во Охрид

Дигитализацијата на судството неизоставен дел од процесот на трансформација на современото општество, порака од Самитот во Охрид

Охрид, 31 октомври 2023 (МИА) – Повеќе од 200 учесници – судии, обвинит...

Дигитализација на сите основни училишта во Кисела Вода

Дигитализација на сите основни училишта во Кисела Вода

Скопје, 24 октомври 2023 (МИА) - ​Градоначалникот на општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски денеска до...

Алиу: Целта на Стратегијата за реформи на јавната администрација е компатибилност со европските стандарди

Алиу: Целта на Стратегијата за реформи на јавната администрација е компатибилност со европските стандарди

Скопје, 20 септември 2023 (МИА) - Целта на Стратегијата за реформи на ј...

Грковска: Дигитализацијата на инспекциските постапки ги намалува ризиците од корупција

Грковска: Дигитализацијата на инспекциските постапки ги намалува ризиците од корупција

Скопје, 16 август 2023 (МИА) - Заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добр...

Меморандум за разбирање во областа на дигитализација и информатичка безбедност со Црна Гора

Меморандум за разбирање во областа на дигитализација и информатичка безбедност со Црна Гора

Скопје, 27 јули 2023 (МИА) - Министерот за информатичко општество и администрација  Азир Алиу и...

Иванов: Да се усогласи дигитализацијата со заштитата на животната средина

Иванов: Да се усогласи дигитализацијата со заштитата на животната средина

Скопје, 19 јули 2023 (МИА) - Земјава има огромен потенцијал за дигитална трансформација во земјоделс...

Алиу:  Единствено преку дигитализација може да ги подобриме процесите

Алиу: Единствено преку дигитализација може да ги подобриме процесите

Скопје, 6 јули 2023 (МИА) - Министерот за информатичко општество и адми...

Словенечката Влада усвои закон за дигитализација на здравството

Словенечката Влада усвои закон за дигитализација на здравството

Љубљана, 8 јуни 2023 (МИА) - Словенечката Влада усвои еден од првите на...

Претставници од Норвешка го пренесоа своето искуство за дигитализација на судството

Претставници од Норвешка го пренесоа своето искуство за дигитализација на судството

Скопје, 18 мај 2023 (МИА) - Министерот за правда Кренар Лога оствари средба со претставници од Норве...

Image

Остани поврзан