• вторник, 16 јули 2024
Собранието го одбележа Светскиот ден на бегалците

Собранието го одбележа Светскиот ден на бегалците

Скопје, 24 јуни 2024 (МИА) - Собранието во соработка со УНХЦР денеска го одбележа Светскиот ден на б...

Институтот за акредитација прва државна институција наградена за општествена одговорност

Институтот за акредитација прва државна институција наградена за општествена одговорност

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) - Институтот за акредитација на Република Се...

Одбележан Денот на Воздухопловниот ВИНГ

Одбележан Денот на Воздухопловниот ВИНГ

Скопје, 10 јуни 2024 (МИА) – Со прелет на воздухопловите кои се дел од...

На МТФ “Војдан Чернодрински“ во Прилеп ден посветен на Горан Стефановски

На МТФ “Војдан Чернодрински“ во Прилеп ден посветен на Горан Стефановски

Прилеп, 9 јуни 2024 (МИА) -  Денешниот ден на 58. Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодр...

ЕК по повод Светскиот ден на океаните: Заштитата на океаните останува приоритет за ЕУ 

ЕК по повод Светскиот ден на океаните: Заштитата на океаните останува приоритет за ЕУ 

Брисел, 8 јуни 2024 (МИА) - Океаните се од витално значење за животот на Земјата, бидејќи играат клу...

Одбележување на Светскиот ден на животната средина со „зелени“ активности во Свети Николе и Тетово

Одбележување на Светскиот ден на животната средина со „зелени“ активности во Свети Николе и Тетово

Скопје, 5 јуни 2024 (МИА) - Со отворање на инсталацијата на ветерниот парк „Богословец“ во Свети Ник...

Штипските детски градинки утре ќе го одбележат Денот на детето

Штипските детски градинки утре ќе го одбележат Денот на детето

Штип, 31 мај 2024 (МИА) - Дечињата и родителите утре ќе учествуваат во одбележување на 1 јуни - Дено...

Отворен ден во Хемиското училиште „Димитрија Чуповски“ во Велес

Отворен ден во Хемиското училиште „Димитрија Чуповски“ во Велес

Велес, 29 мај 2024 (МИА) - Деветтооделенците од сите основни училишта од Велес  и  поширок...

Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ организира „Отворен и кариерен ден“

Штипскиот Универзитет „Гоце Делчев“ организира „Отворен и кариерен ден“

Штип, 28 мај 2024 (МИА) - Универзитетот „Гоце Делчев“ (УГД) - Штип денеска организираше „Отворен и к...

Отворен ден за идните средношколци во гимназијата „Методи Митевски – Брицо“ во Делчево

Отворен ден за идните средношколци во гимназијата „Методи Митевски – Брицо“ во Делчево

Делчево, 27 мај 2024 (МИА) - Во Средното општинско училиште „Методи Митевски – Брицо“ во Делчево ден...

Честитка од Левица по повод Националниот ден на влашката заедница

Честитка од Левица по повод Националниот ден на влашката заедница

Скопје, 23 мај 2024  Политичката партија Левица испраќа искрени честитки кон Влашката з...

Дебарските пожарникари го одбележаа 20 мај - Меѓународниот ден на пожарникарите

Дебарските пожарникари го одбележаа 20 мај - Меѓународниот ден на пожарникарите

Дебар, 20 мај 2024 (МИА) - Во присуство на поранешни колеги, градоначалниците на Дебар и Маврово и Р...

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Да се намали употребата на пестициди во зем...

Со тактичко-показна вежба и крводарителска акција одбележан Денот на пожарникарите во Крива Паланка

Со тактичко-показна вежба и крводарителска акција одбележан Денот на пожарникарите во Крива Паланка

Крива Паланка, 20 мај 2024 (МИА) – Звукот на противпожарните сирени денес точно во 11 часот одекна н...

Во Штип одбележан Денот на пожарникарите

Во Штип одбележан Денот на пожарникарите

Штип, 20 мај 2024 (МИА) – Нашите пожарникари се секогаш овде и се во служба на нашите граѓани во опш...

Image

Остани поврзан