• среда, 17 јули 2024
Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Уставен суд: Не престанува функцијата на уставен судија по основ на старосна пензија

Скопје, 10 јули 2024 (МИА) - Функцијата уставен судија не престанува по основ на остварување старосн...

Собранието потврди дека стасало известување за пензионирање на уставната судијка Добрила Кацарска

Собранието потврди дека стасало известување за пензионирање на уставната судијка Добрила Кацарска

Скопје, 5 јули 2024 (МИА) - Судскиот совет на Република Северна Македонија на 2 јули 2024 до претсед...

Кацарска: Нема да предложам ниту еден кандидат за претседател на Уставниот суд

Кацарска: Нема да предложам ниту еден кандидат за претседател на Уставниот суд

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска вечерва изјави дека не...

Лога: ВМРО-ДПМНЕ да не се однесува како на изборна кампања

Лога: ВМРО-ДПМНЕ да не се однесува како на изборна кампања

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Остро ја осудуваме деградирачката реторика на политичката партија која п...

ВМРО-ДПМНЕ: Кацарска служеше како судски портпарол на СДС и ДУИ

ВМРО-ДПМНЕ: Кацарска служеше како судски портпарол на СДС и ДУИ

Скопје, 29 мај 2024 Кога Кацарска напушта раководна позиција, тоа е празник за правдата....

Кацарска: Го завршувам мандатот со чувство на исполнетост, водејќи се од идејата дека правдата секогаш ќе биде императив

Кацарска: Го завршувам мандатот со чувство на исполнетост, водејќи се од идејата дека правдата секогаш ќе биде императив

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) – Акт што ја регулира работата на Уставен суд...

Германската амбасадорка Дрекслер до Кацарска: Вашата сила и посветеност ќе останат инспирација за многумина

Германската амбасадорка Дрекслер до Кацарска: Вашата сила и посветеност ќе останат инспирација за многумина

Скопје, 28 мај 2024 (МИА) - Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска остварила сред...

Вербални закани кон претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска, случајот пријавен во полиција

Вербални закани кон претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска, случајот пријавен во полиција

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) - Денеска напладне во близина на ТЦ „Рамстор“ во центарот на Скопје непозн...

Повеќе од половина вработени во Уставниот суд пријавени за давање крв по повод шестдеценискиот јубилеј

Повеќе од половина вработени во Уставниот суд пријавени за давање крв по повод шестдеценискиот јубилеј

Скопје, 30 април 2024 (МИА) - Повеќе од половина вработени во Уставниот суд пријавени за давање крв...

Изјава на претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска (во живо)

Изјава на претседателката на Уставен суд Добрила Кацарска (во живо)

Скопје, 30 април 2024 (МИА) -  Изјава на претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска по п...

Кацарска на средба со шефицата на мисијата за набљудување на изборите при ОБСЕ/ОДИХР, Џилијан Стирк

Кацарска на средба со шефицата на мисијата за набљудување на изборите при ОБСЕ/ОДИХР, Џилијан Стирк

Скопје, 12 април 2024 (МИА) - Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска остварила работна ср...

Благодарници за вработените во Уставниот суд за успешно организирање на Меѓународна конференција по повод 60 години Уставен суд

Благодарници за вработените во Уставниот суд за успешно организирање на Меѓународна конференција по повод 60 години Уставен суд

Скопје, 1 април 2024 Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска додели благодарници в...

Kацарска: Волјата на владеењето на правото е посилна од сите системско политички аномалии

Kацарска: Волјата на владеењето на правото е посилна од сите системско политички аномалии

Скопје, 15 март 2024 (МИА) – Шеесет години постоење на Уставен суд е са...

Уставниот суд одлучи: Вработените во МФ нема да добиваат 30 отсто повисоки плати и нема да ги вратат паричните средства што претходно ги добиле

Уставниот суд одлучи: Вработените во МФ нема да добиваат 30 отсто повисоки плати и нема да ги вратат паричните средства што претходно ги добиле

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Уставниот суд донел конечна одлука за платите на вработените во Мин...

Кацарска оствари работна средба со германската амбасадорка Дрекслер

Кацарска оствари работна средба со германската амбасадорка Дрекслер

Скопје, 2 февруари 2024 (МИА) - Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска вчера одржала раб...

Image

Остани поврзан