• вторник, 25 јуни 2024
Советот на ЈО едногласно ја разреши Вилма Русковска

Советот на ЈО едногласно ја разреши Вилма Русковска

Скопје, 23 ноември 2023 (МИА) – Советот на јавни обвинители на денешнат...

Комисијата за утврдување на дисциплинска одговорност при ЈОРСМ предлага разрешување на Вилма Русковска

Комисијата за утврдување на дисциплинска одговорност при ЈОРСМ предлага разрешување на Вилма Русковска

Скопје, 30 март 2023 (МИА) - Комисијата за утврдување на дисциплинска одговорност при Јавното...

Обвинителките Вилма Русковска, Ивана Трајчева и Елизабета Јосифоска сослушани за дисциплинската

Обвинителките Вилма Русковска, Ивана Трајчева и Елизабета Јосифоска сослушани за дисциплинската

Скопје, 3 март 2023 (МИА) - Обвинителките Вилма Русковска, Ивана Трајчева и Елизабета Јосифоска, ден...

Одбраната на Рашковски бара Русковска да биде повикана како сведок за случајот „Софтвери“

Одбраната на Рашковски бара Русковска да биде повикана како сведок за случајот „Софтвери“

Скопје, 8 ноември 2022 (МИА) – Одбраната на Драги Рашковски бара јавната обвинителка Вилма Русковска да...

Русковска: Случувањата во последните два месеца ме мотивираа да поднесам пријава за нов мандат

Русковска: Случувањата во последните два месеца ме мотивираа да поднесам пријава за нов мандат

Скопје, 21 октомври 2022 (МИА) - Случувањата во последните два месеца ме мотивираа да поднесам кандидат...

ОЈО Скопје постапува по кривичната пријава за претресот во Управата за финансиска полиција

ОЈО Скопје постапува по кривичната пријава за претресот во Управата за финансиска полиција

Скопје, 5 октомври 2022 (МИА) – ОЈО Скопје постапува по кривичната пријава за злоупотреба на службена д...

Русковска најавува одговор на дисциплинската комисија во предвидениот рок

Русковска најавува одговор на дисциплинската комисија во предвидениот рок

Скопје, 16 септември 2022 (МИА) - Обвинителката Вилма Русковска го добила барањето да се изјасни по реш...

Обвинителот Пеливанов избран за времена замена на Русковска

Обвинителот Пеливанов избран за времена замена на Русковска

Скопје, 29 август 2022 (МИА) - На шеесет и четвртата седница на Советот на јавните обвинители на Републ...

Русковска останува суспендирана, Советот на ЈО едногласно го потврди решението на Јовески

Русковска останува суспендирана, Советот на ЈО едногласно го потврди решението на Јовески

Скопје, 25 август 2022 (МИА) – Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија го потврди р...

Советот на јавни обвинители денеска ќе решава по жалбата на обвинителката Вилма Русковска

Советот на јавни обвинители денеска ќе решава по жалбата на обвинителката Вилма Русковска

Скопје, 24 август 2022 (МИА) - Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија денеска ќе ј...

Жалбата на обвинителката Вилма Русковска в среда на седница на Советот на јавни обвинители

Жалбата на обвинителката Вилма Русковска в среда на седница на Советот на јавни обвинители

Скопје, 22 август 2022 (МИА) - Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија во среда ќе...

Продолжува судирот меѓу обвинителката Русковска и Управата за финансиска полиција

Продолжува судирот меѓу обвинителката Русковска и Управата за финансиска полиција

Скопје, 20 август 2022 (МИА) - Продолжува судирот меѓу обвинителката Вилма Русковска и Управата за фина...

Управа за финансиска полиција: Невистинити се изјавите на Русковска за побараните предмети

Управа за финансиска полиција: Невистинити се изјавите на Русковска за побараните предмети

Скопје, 19 август 2022 (МИА) - Невистинити се изјавите на обвинителката Вилма Русковска дека од Управат...

Русковска ќе поднесе жалба до Советот на јавни обвинители

Русковска ќе поднесе жалба до Советот на јавни обвинители

Скопје, 19 август 2022 (МИА) - Обвинителката Вилма Русковска денеска ќе ја обжали одлуката за нејзината...

Русковска ќе ја обжали одлуката за нејзината суспензија до Советот на јавни обвинители

Русковска ќе ја обжали одлуката за нејзината суспензија до Советот на јавни обвинители

Скопје, 17 август 2022 (МИА) – Обвинителката Вилма Русковска ќе ја обжали одлуката за нејзината суспенз...

Image

Остани поврзан