• петок, 05 декември 2025
Krofne me kungull

Shumë të buta me ngjyrë dukati
 

Përbërësit:

450 gram kungull i qëruar (i pjekur)

250 ml qumësht

450 gram miell

20 gram maja

2 lugë sheqer

një majë kripe

50 gram rrush të thatë 

sheqer pluhur për spërkatje

kanellë

 

Përgatitja:

Shtypni majanë e bukës me sheqerin dhe një lugë miell në pak qumësht dhe lëreni të fryhet. Vendosni miellin në një enë dhe shtoni majanë, pjesën tjetër të qumështit, sheqerin, pak kripë, kungullin dhe rrushin e thatë. Përzijni brumin me mikser, duke e rrahur pak që të bëjë flluska. Lëreni brumin të qëndrojë për të paktën 1 orë. Skuqini në vaj të nxehtë. Vendosni në letër kuzhine që të thithë yndyrën e tepërt, spërkatini me sheqer pluhur dhe kanellë nëse dëshironi.

 

Foto: Freepik

Тагови

Остани поврзан