• четврток, 18 април 2024
UN Women Скопје оствари средба со претставници од ромската заедница по повод Меѓународниот ден на жената

UN Women Скопје оствари средба со претставници од ромската заедница по повод Меѓународниот ден на жената

Скопје, 8 март 2024 (МИА) - Агенцијата на Обединетите нации за родова еднаквост и зајакнување на жен...

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Ивановиќ Кастаред за МИА: Непрепознавањето на формите на родово базиранo насилство води кон нивно непријавување

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) - Насилството, кое остава видливи траги,...

UN Women со изложбата „Родова еднаквост денес за одржливо утре!“ го одбележува 8 Март

UN Women со изложбата „Родова еднаквост денес за одржливо утре!“ го одбележува 8 Март

Скопје, 8 март 2022 (МИА) - По пов...

UN Women: Пандемијата посилно ги погоди работните места на жените

UN Women: Пандемијата посилно ги погоди работните места на жените

Скопје, 18 јуни 2021 (МИА) - Пандемијата посилно ги погоди работните места на жените со што ја покажа н...

Карпош дел од проектот за родово одговорно буџетирање на UN WOMEN

Карпош дел од проектот за родово одговорно буџетирање на UN WOMEN

Скопје, 17 мај 2021 (МИА) - Општина Карпош е една од десетте нови општини кои ќе влезат во проектот на...

Image

Остани поврзан