• недела, 14 јули 2024
EК одобри 25,5 милиони евра државна помош за реструктуирање на „Бугарските пошти“ 

EК одобри 25,5 милиони евра државна помош за реструктуирање на „Бугарските пошти“ 

Брисел, 2 јули 2024 (МИА) - Европската комисија го одобри барањето на Бугарија да му додели на јавно...

Јавен состанок на АП: Пратки без царина преку косовско-македонската граница, кешот низ поштенските мрежи создава проблеми

Јавен состанок на АП: Пратки без царина преку косовско-македонската граница, кешот низ поштенските мрежи создава проблеми

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) –  На косовско-македонската граница поминуваат поштенски пратки без ц...

Велигденов: Вработените во подружниците на Македонска пошта протестираат, на 7 јуни ќе организираат штрајк

Велигденов: Вработените во подружниците на Македонска пошта протестираат, на 7 јуни ќе организираат штрајк

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) – Вработените во сите подружници на Македонска пошта денеска организираат...

Изјава на синдикатот на „Пошта“ (во живо)

Изјава на синдикатот на „Пошта“ (во живо)

Скопје, 22 мај 2024(МИА) - Изјава на синдикални претставници на „Пошта“ по повод протестот на вработ...

Протест на вработените во АД Пошта

Протест на вработените во АД Пошта

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Вработените на АД Пошта денеска во сите подружници во земјава ќе одржат...

Синдикатот во Македонска пошта инсистира на нова систематизација, се подготвува и за протест и штрајк

Синдикатот во Македонска пошта инсистира на нова систематизација, се подготвува и за протест и штрајк

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Синдикатот во „Македонска пошта“ ќе изготви систематизација, ќе ја дос...

Синдикатот на Македонска пошта ќе информира за состојбата на претпријатието

Синдикатот на Македонска пошта ќе информира за состојбата на претпријатието

Скопје, 16 април 2024 (МИА) - Синдикатот на Македонска пошта денеска, ќе одржи прес-конференција пре...

Германската пошта запира со летови за домашна испорака на писма по 62 години

Германската пошта запира со летови за домашна испорака на писма по 62 години

Берлин, 28 март 2024 (МИА) - Германска Пошта (Дојче пост) од денеска, по повеќе од 62 години, ги зап...

Протест на вработените во „Македонски пошти“ во Охрид заради неисплатени плати

Протест на вработените во „Македонски пошти“ во Охрид заради неисплатени плати

Охрид, 18 март 2024 (МИА) – Вработените во Подружницата на „Македонски пошти“ во Охрид денеска во пе...

Злоупотребено името на Пошта во лажни пораки за подигање пратки

Злоупотребено името на Пошта во лажни пораки за подигање пратки

Скопје, 11 март 2024 (МИА) -  Повторно се злоупотребува името на АД „Пошта на Северна Македониј...

Истрефи: Правиме максимални напори за да ги реализираме услугите

Истрефи: Правиме максимални напори за да ги реализираме услугите

Скопје, 15 февруари 2024 (МИА) - Работиме нон - стоп. Можеби има некои проблеми, но не толку како шт...

Од лажна веб страница со името на Пошта се испраќаат електронски пораки, граѓаните да бидат внимателни

Од лажна веб страница со името на Пошта се испраќаат електронски пораки, граѓаните да бидат внимателни

Скопје, 24 јануари 2024 (МИА) - Пошта на РСМ информира дека нејзиното и...

МВР во соработка со Пошта да овозможи доставување на личните документи на граѓаните до домовите, предлог на Европскиот сојуз за промени

МВР во соработка со Пошта да овозможи доставување на личните документи на граѓаните до домовите, предлог на Европскиот сојуз за промени

Скопје, 17 јануари 2024 (МИА) - Коалицијата на албанскиот опозициски бл...

Помошта од ЕУ за реконструкција на Шалтер салата на Централната Пошта е добредојдена, вели Ковачевски

Помошта од ЕУ за реконструкција на Шалтер салата на Централната Пошта е добредојдена, вели Ковачевски

Скопје, 3 јануари 2024 (МИА) - Среќен сум што ЕУ сака да учествува во заштитата на шалтер салата на...

Костадиновска-Стојчевска: Единствена намера за Пошта е нејзината реконструкција и ревитализација

Костадиновска-Стојчевска: Единствена намера за Пошта е нејзината реконструкција и ревитализација

Скопје, 13 декември 2023 (МИА) - Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска денеска во...

Image

Остани поврзан