• среда, 22 мај 2024
Дефиле на противпожарни возила и тактичко-показна вежба за Денот на пожарникарите во Берово

Дефиле на противпожарни возила и тактичко-показна вежба за Денот на пожарникарите во Берово

Берово, 20 мај 2024 (МИА) - Со тактичко-показна вежба, симулација на пожар, Територијалната противпо...

Неготино го одбележа Денот на пожарникарите 

Неготино го одбележа Денот на пожарникарите 

Неготино, 20 мај 2024 (МИА) - Неготино го одбележа Денот на пожарникари...

Во Кавадарци со парада со противпожарни возила одбележан Денот на пожарникарите 

Во Кавадарци со парада со противпожарни возила одбележан Денот на пожарникарите 

Кавадарци, 20 мај 2024 (МИА) - Вкупно 14 моторни возила специјализирани...

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Светски ден на пчелата: Да се намали употребата на пестициди и да се засадуваат што повеќе медоносни растенија

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Да се намали употребата на пестициди во зем...

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Одбележување на Денот на македонските пожарникари (во живо)

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај, во организац...

Одбележување на Денот на Логистичка база

Одбележување на Денот на Логистичка база

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Со воена свеченост во касарната „Илинден“ во Скопје денеска ќе се одбеле...

Светски ден на пчелата

Светски ден на пчелата

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Под покровителство на Амбасадата на Републи...

Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај

Одбележување на Денот на македонските пожарникари - 20 Мај

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Во Противпожарната бригада на Град Скопје д...

Младите и пчеларството во фокусот на одбележувањето на Светскиот ден на пчелата

Младите и пчеларството во фокусот на одбележувањето на Светскиот ден на пчелата

Скопје, 14 мај 2024 (МИА) -  Светски ден на пчелата - 20 Мај годин...

Одбележување на Денот на културата во сообраќајот - 11 Мај

Одбележување на Денот на културата во сообраќајот - 11 Мај

Скопје, 11 мај 2024 (МИА) - Републичкиот совет за безбедност на сообраќ...

Одбележување на Меѓународната недела на сестринството

Одбележување на Меѓународната недела на сестринството

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) – Со традиционална свечена академија, на која ќе се доделат признанијата з...

Во Делчево се одбележува Неделата на сестринството

Во Делчево се одбележува Неделата на сестринството

Делчево, 9 мај 2024 (МИА) - Во Делчево започнува одбележувањето на Неде...

Зеленски: Светот го преспа повторното раѓање на нацизмот во 5 часот на 22 февруари 2022  година

Зеленски: Светот го преспа повторното раѓање на нацизмот во 5 часот на 22 февруари 2022 година

Киев, 8 мај 2024 (МИА) - Украинскиот претседател Володимир Зеленски и се обрати на нацијата преку ви...

Макрон ќе ја предводи церемонијата по повод одбележување на Денот на победата во Втората светска војна

Макрон ќе ја предводи церемонијата по повод одбележување на Денот на победата во Втората светска војна

Париз, 8 мај 2024 (МИА) - Францускиот претседател Емануел Макрон денеска во Париз ќе ја предводи цер...

Одбележување на Денот на полицијата, посебен сообраќаен режим во општина Аеродром

Одбележување на Денот на полицијата, посебен сообраќаен режим во општина Аеродром

Скопје, 7 мај 2024 (МИА) - Во Скопје денеска ќе се одржи централното одбележување на 7 Мај - Денот н...

Image

Остани поврзан