• понеделник, 20 мај 2024
МЗШВ: Производителите на пролетна зелка можат да бидат спокојни, предвидуваме мерка за нивна поддршка

МЗШВ: Производителите на пролетна зелка можат да бидат спокојни, предвидуваме мерка за нивна поддршка

Скопје, 22 април 2024 Како одговорно министерство кое секогаш води искрена грижа за секој ед...

На 4 033 одгледувачи на говеда им се исплатени 100 милиони денари дополнителни субвенции за обележани грла говеда

На 4 033 одгледувачи на говеда им се исплатени 100 милиони денари дополнителни субвенции за обележани грла говеда

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство соопшти дек...

Трипуновски: Јаболкото во Ресен ќе остане неоткупено заради големиот увоз на странско јаболко во Македонија

Трипуновски: Јаболкото во Ресен ќе остане неоткупено заради големиот увоз на странско јаболко во Македонија

Скопје, 19 април 2024  Дополнителниот заменик министер за...

Распишан повик за мерка 3 од ИПАРД 3 програмата

Распишан повик за мерка 3 од ИПАРД 3 програмата

Скопје, 13 април 2024 (МИА) - Стартува повикот за мерката 3 од новата ИПАРД 3 програма, со вкупен бу...

Трипуновски: СДС го уништи АД Водостопанство, а со тоа и оризопроизводството во Македонија

Трипуновски: СДС го уништи АД Водостопанство, а со тоа и оризопроизводството во Македонија

Скопје, 13 април 2024  На самиот старт сме на новата сезона за наводнување на земјоделс...

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари (ДПЛ)

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари (ДПЛ)

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - На сметките на околу 14.300 тутунопрозвод...

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари

Николовски: Исплатени субвенции за тутун во вредност од околу 1,5 милијарда денари

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - На сметките на околу 14.300 тутунопрозвод...

Трипуновски: Не е откупен голем дел од произведената зелка, да се договори цена прифатлива за земјоделците

Трипуновски: Не е откупен голем дел од произведената зелка, да се договори цена прифатлива за земјоделците

10 април 2024  Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанс...

МЗШВ: Кон 9055 полјоделци исплатени 257,9 милиони денари дополнителна субвенција за употреба на сертифициран семенски материјал

МЗШВ: Кон 9055 полјоделци исплатени 257,9 милиони денари дополнителна субвенција за употреба на сертифициран семенски материјал

5 април 2024  Министерството...

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) го че...

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Трипуновски: Со СДС на власт имаме 16.5 милиони килограми помалку извезено јаболко и 7.6 милиони евра помал годишен девизен прилив

Скопје, 2 април 2024  Дополни...

МЗШВ: Со измените во Законот за стокови резерви, оризовата арпа се вбројува во листата на стратешки култури за државата

МЗШВ: Со измените во Законот за стокови резерви, оризовата арпа се вбројува во листата на стратешки култури за државата

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - Од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство соопштува...

МЗШВ: Собранието го донесе новиот закон за вино, лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

МЗШВ: Собранието го донесе новиот закон за вино, лозарите добиваат гарантирана откупна цена на винското грозје

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - Собранието на денешната седница, со 64 гласа „за“ го донесе новиот Зако...

Николовски: Одлично напредува изградбата на системот за наводнување Колибари во Кичево

Николовски: Одлично напредува изградбата на системот за наводнување Колибари во Кичево

27 март 2024  Министерот за з...

Владата усвои Информација од МЗШВ за законски основ за никотински вреќички

Владата усвои Информација од МЗШВ за законски основ за никотински вреќички

Скопје, 26 март 2024 (МИА) - Министерството за здравство треба да изработи анализа со којашто ќе се...

Image

Остани поврзан