• вторник, 18 јуни 2024
ДКСК: Вишиот управен суд ја одби жалбата на АСЈО, постапката за прием на нови слушатели ставена во мирување

ДКСК: Вишиот управен суд ја одби жалбата на АСЈО, постапката за прием на нови слушатели ставена во мирување

Скопје, 30 април 2024 (МИА) -  Државната комисија за спречување на корупцијата...

Управен суд: Неоснована е тужбата на АСЈО за одлуката на ДКСК

Управен суд: Неоснована е тужбата на АСЈО за одлуката на ДКСК

Скопје, 22 април 2024 (МИА) - Управниот суд ја отфрли како неоснована тужбата на Академијата за суди...

АСЈО поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК за запирање на постапката за прием на 130 слушатели до завршување на изборите

АСЈО поднесе тужба до Управниот суд по одлуката на ДКСК за запирање на постапката за прием на 130 слушатели до завршување на изборите

Скопје, 21 април 2024 (МИА) – Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО) поднесе тужба до Управн...

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд по одлуката на ДКСК

Скопје, 12 април 2024 (МИА) – Академијата за судии и јавни обвинители поднесе тужба пред Управен суд...

МП: Настанатата ситуација со полагањето на квалификациониот испит е пролонгирана заради објективни причини

МП: Настанатата ситуација со полагањето на квалификациониот испит е пролонгирана заради објективни причини

Скопје, 11 јануари 2024 (МИА) - Министерството за правда никогаш не се мешало ниту пак ќе се меша во...

Измени на Законот за АСЈО за да се надминат проблемите со полагањето на квалификацискиот тест

Измени на Законот за АСЈО за да се надминат проблемите со полагањето на квалификацискиот тест

Скопје, 10 јануари 2024 (МИА) - Измени на Законот за Академија за судии...

Доделени 58 уверенија за завршени кандидати за судии и јавни обвинители од седмата генерација на АСЈО

Доделени 58 уверенија за завршени кандидати за судии и јавни обвинители од седмата генерација на АСЈО

Скопје, 29 март 2023 (МИА) - Академијата

Левица: Најновата ранг листата објавена од Академијата за судии и обвинители дополнително ја поткопа довербата во судскиот систем

Левица: Најновата ранг листата објавена од Академијата за судии и обвинители дополнително ја поткопа довербата во судскиот систем

Скопје, 22 февруари 2023Најновата ранг листата, објаве...

Академијата за судии и јавни обвинители и Француската амбасада ќе потпишат меморандум за соработка

Академијата за судии и јавни обвинители и Француската амбасада ќе потпишат меморандум за соработка

Скопје, 22 септември 2022 (МИА) - Академијата за су...

Селективноста е најголема неправда, истакна јавниот обвинител Јовески при свечената церемонија на осмата генерација на АСЈО

Селективноста е најголема неправда, истакна јавниот обвинител Јовески при свечената церемонија на осмата генерација на АСЈО

Скопје, 11 мај 2022 (МИА) - Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески, денеска...

Одбележување на приемот на осмата генерација на Академијата за судии и јавни обвинители

Одбележување на приемот на осмата генерација на Академијата за судии и јавни обвинители

Скопје, 11 мај 2022 (МИА) - Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ денеска во Врховниот...

Image

Остани поврзан