• среда, 21 февруари 2024
Азески именуван за придружен член на Европскиот економски и социјален комитет за 2024 година

Азески именуван за придружен член на Европскиот економски и социјален комитет за 2024 година

Скопје, 20 февруари 2024 Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Аз...

Азески на консултации кај компаниите: Бизнисот бара членство во Европската економска заедница

Азески на консултации кај компаниите: Бизнисот бара членство во Европската економска заедница

Скопје, 14 февруари 2024 (МИА) - Македонските компании бараат државата да стане членка на Европската...

Азески: Мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите производи според квалитетот и цената

Азески: Мора да се бараат нови земји каде би ги пласирале нашите производи според квалитетот и цената

Скопје, 12 февруари 2023 (МИА) - Можностите за извоз во Европската Унија се максимално пополнети зат...

Награда за Азески за неговиот придонес во одржување и развој на македонското стопанство

Награда за Азески за неговиот придонес во одржување и развој на македонското стопанство

Скопје, 16 декември 2023 (МИА) - Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија Бранко Аз...

Азески го презеде раководењето со Асоцијацијата на Балкански комори:  За мене Балканот не е само регион, туку предизвик што го прифаќам со почит

Азески го презеде раководењето со Асоцијацијата на Балкански комори: За мене Балканот не е само регион, туку предизвик што го прифаќам со почит

14 декември 2023  На седницат...

Азески избран за претседател на Асоцијацијата на Балкански комори

Азески избран за претседател на Асоцијацијата на Балкански комори

Скопје, 6 декември 2023   Асоцијацијата на Балкански комори е здружение на 10-т...

Азески: Законот за данок за солидарност го обедини бизнисот

Азески: Законот за данок за солидарност го обедини бизнисот

Скопје, 12 октомври 2023  Комората продолжува активно да работи на иницијативата за осп...

Азески: Стопанската комора ја укинува членарината, ја афирмира Шумановата економска Европа, најавува мега проект за обединување на бизнисот

Азески: Стопанската комора ја укинува членарината, ја афирмира Шумановата економска Европа, најавува мега проект за обединување на бизнисот

Скопје, 13 август 2023 Денеска е 13 август, познат по потпишувањето на Охридскиот рамковен д...

Азески: Нашите аргументи за Предлог-законот за данок на солидарност држат, ќе ги искористиме сите можности

Азески: Нашите аргументи за Предлог-законот за данок на солидарност држат, ќе ги искористиме сите можности

Скопје, 20 јули 2023 (МИА) – Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески денеска повторно пора...

Колумна на Бранко Азески, претседател на Стопанска комора

Колумна на Бранко Азески, претседател на Стопанска комора

 Скопје, 11 јули 2023 Вчера беше јавно публикувано дека еден од добитниците на овогодиш...

Азески порача дека кризата со струјата се решава со инвестиции во сопствено производство

Азески порача дека кризата со струјата се решава со инвестиции во сопствено производство

Штип, 12 јуни 2023 (МИА) - Енергетската криза која удри директно врз граѓаните и државата е затоа шт...

Азески: Најдоброто решение да се спречи иселување на младите и работна сила е подигање на животниот стандард

Азески: Најдоброто решение да се спречи иселување на младите и работна сила е подигање на животниот стандард

Штип, 12 јуни 2023 (МИА) - Бизнисот се прилагодува да не увезува странска работна сила, вели претсед...

Азески ќе го посети Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип

Азески ќе го посети Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип

Скопје, 12 јуни 2023 (МИА) - Претседателот на Стопанската комора на Сев...

Бизнисот бара одговорност од функционерите, укинување на управните одбори и ревидирање на неработните денови

Бизнисот бара одговорност од функционерите, укинување на управните одбори и ревидирање на неработните денови

Скопје, 8 јуни 2023 (МИА) - Да се подигне на највисоко ниво одговорноста на функционерите и админист...

Азески: Извозот да стане врвен национален приоритет

Азески: Извозот да стане врвен национален приоритет

Скопје, 8 јуни 2023 (МИА) - Извозот да стане врвен национален приоритет...

Image

Остани поврзан