• понеделник, 17 јуни 2024
Прв натпревар без победник на ЕУРО2024, Данска и Словенија ремизираа

Прв натпревар без победник на ЕУРО2024, Данска и Словенија ремизираа

  Штутгарт, 16 јуни 2024 (МИА) – Данска и Словенија го одиграа вечерва првиот натпревар...

Амбасадорите на Словенија, Полска и Хрватска ја посетија Демир Капија

Амбасадорите на Словенија, Полска и Хрватска ја посетија Демир Капија

Демир Капија, 7 јуни 2024 (МИА) - Амбасадорот на Словенија Грегор Прескер со сопругата Елвира Преске...

Дончиќ на списокот на Словенија за Олимписките квалификации

Дончиќ на списокот на Словенија за Олимписките квалификации

Париз, 5 јуни 2024 (МИА) - Словенечката кошаркарска репрезентација го објави списокот на играчи на к...

Словенечкиот парламент го одобри признавањето на Палестина

Словенечкиот парламент го одобри признавањето на Палестина

Љубљана, 5 јуни 2024 (МИА) - Словенечкиот парламент синоќа го одобри признавањето на независна палес...

Словенечкиот парламент денеска, без гласање,  ќе расправа за признавање на Палестина

Словенечкиот парламент денеска, без гласање, ќе расправа за признавање на Палестина

Љубаљана, 4 јуни 2024 (МИА) - Парламентот на Словенија денеска на итна седница ќе расправа за владин...

Опозицијата во Словенија го спречи Собранието да гласа за признавање на државата Палестина

Опозицијата во Словенија го спречи Собранието да гласа за признавање на државата Палестина

Љубљана, 3 јуни 2024 (МИА) - Конзервативната опозиција во Словенија поднесе предлог за спречување на...

Словенија ќе ја признае палестинската држава

Словенија ќе ја признае палестинската држава

Љубљана, 30 мај 2024 (МИА) - Словенечкиот премиер, Роберт Голоб најави дека неговата земја денеска ќ...

Словенечката претседателка Пирц Мусар во посета на Албанија

Словенечката претседателка Пирц Мусар во посета на Албанија

Тирана, 23 мај 2024 (МИА) - На покана на албанскиот претседател Бајрам Бегај, во официјална посета н...

Прескер: Следете го словенечкиот пример на економски, социјален и политички развој

Прескер: Следете го словенечкиот пример на економски, социјален и политички развој

Скопје, 22 мај 2024 (МИА) - Со економска конференција „Што ни донесе 20...

Во Љубљана се одржува Годишна конференција на ФАМа

Во Љубљана се одржува Годишна конференција на ФАМа

Љубљана, 18 мај 2024 (МИА) – На Годишната конференција на Регионалната феминистичка антифашистичка м...

Словенија ќе ја признае палестинската држава до средината на јуни

Словенија ќе ја признае палестинската држава до средината на јуни

Љубљана, 9 мај 2024 (МИА) - Словенечката влада денеска започна постапка за признавање на државата Па...

Словенија го повика на разговор српскиот в.д. амбасадор поради навредливите изјави на Вучиќ

Словенија го повика на разговор српскиот в.д. амбасадор поради навредливите изјави на Вучиќ

Љубљана, 24 април 2024 (МИА) – Словенечкото Министерство за надворешни работи го повика на разговор...

Учесниците на Самит во Словенија силно поддржаа проширување на Европската Унија

Учесниците на Самит во Словенија силно поддржаа проширување на Европската Унија

Љубљана, 22 април 2024 (МИА) - Проширувањето на Европската Унија е нејзин стратешки, но и безбедносе...

Пирц Мусар во посета на Црна Гора

Пирц Мусар во посета на Црна Гора

Љубљана, 22 април 2024 (МИА) – Претседателката на Словенија, Наташа Пирц Мусар утре ја почнува тридн...

Словенија: Покрај изборите за Европскиот парламент на 9 јуни, можно е да се одржат и три референдуми

Словенија: Покрај изборите за Европскиот парламент на 9 јуни, можно е да се одржат и три референдуми

Љубљана, 19 април 2024 (МИА) - Надлежните комисии на Државниот збор (Парламентот) на Словенија треба...

Image

Остани поврзан