• понеделник, 17 јуни 2024
Османи на мировниот самит за Украина: Од држава изградена од нула, Косово стана пример за демократија

Османи на мировниот самит за Украина: Од држава изградена од нула, Косово стана пример за демократија

Приштина, 15 јуни 2024 (МИА) – Претседателката на Косово, Вјоса Османи, на Мировниот самит за Украин...

Османи: Владата која што доаѓа нема одговорност кон Преспанскиот договор, но има обврска да го почитува

Османи: Владата која што доаѓа нема одговорност кон Преспанскиот договор, но има обврска да го почитува

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Преспанскиот договор е многу повеќе од сам...

Почна Министерскиот состанок на ПСЈИЕ

Почна Министерскиот состанок на ПСЈИЕ

Скопје, 13 јуни 2024 (МИА) - Претседавачот на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПСЈИЕ) и...

Во името на Албанците зборуваат само тие што се изгласани со мнозинство гласови, смета Османи

Во името на Албанците зборуваат само тие што се изгласани со мнозинство гласови, смета Османи

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Кои било разговори кои што бараат согласност од албанската заедница, мо...

Османи: Преспанскиот договор е повеќе од договор за името, тоа е договор за стратешка соработка

Османи: Преспанскиот договор е повеќе од договор за името, тоа е договор за стратешка соработка

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) – Министерот за надворешни работи во техничката влада, Бујар Османи, дене...

Прес-конференција на Османи за едногодишното претседавање со ПСЈИЕ (во живо)

Прес-конференција на Османи за едногодишното претседавање со ПСЈИЕ (во живо)

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Прес-конференција на министерот за надворешни работи, Бујар Османи во в...

Османи на министерски состанок на НАТО во Прага

Османи на министерски состанок на НАТО во Прага

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи учествуваше на неформалниот...

Османи во Прага на неформален НАТО министерски состанок

Османи во Прага на неформален НАТО министерски состанок

Скопје, 30 мај 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи, Бујар Османи, денеска во Прага ќе учест...

Ќатип Османи нов тренер на шампионот Струга

Ќатип Османи нов тренер на шампионот Струга

  Струга, 29 мај 2024 (МИА) – Македонскиот фудбалски шампион Струга го назначи денеска...

Германскиот емисар за Западен Балкан, Саразин во Приштина на средба со Османи

Германскиот емисар за Западен Балкан, Саразин во Приштина на средба со Османи

Приштина, 28 мај 2024 (МИА) – Косовската претседателка, Вјоса Османи го прими денеска специјалниот п...

Османи: Косово ќе биде членка на Советот на Европа, само е прашање на време кога

Османи: Косово ќе биде членка на Советот на Европа, само е прашање на време кога

Приштина, 17 мај 2024 (МИА) - Претседателката на Косово, Вјоса Османи, откако прашањето за членствот...

Османи во Стразбур: Мултилатерализмот останува единствен ефикасен одговор кон предизвиците

Османи во Стразбур: Мултилатерализмот останува единствен ефикасен одговор кон предизвиците

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Mинистерот за надворешни работи Бујар Османи се обрати на 133. сесија на...

Косовската претседателка не е консултирана и не се согласува со писмото на Владата до СЕ во врска со ЗСО

Косовската претседателка не е консултирана и не се согласува со писмото на Владата до СЕ во врска со ЗСО

Приштина, 16 мај 2024 (МИА) – Кабинетот на косовската претседателка, Вјоса Османи соопшти дека писмо...

Османи во Стразбур, на сесијата на Комитетот на Министри на Совет на Европа

Османи во Стразбур, на сесијата на Комитетот на Министри на Совет на Европа

Скопје, 16 мај 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи, ќе учествува на 133-тата с...

Османи:  На средба со амбасадори изразив загриженост за компромитирање на изборниот процес

Османи: На средба со амбасадори изразив загриженост за компромитирање на изборниот процес

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Министерот за надворешни работи Бујар Османи во објава на „Фејсбук“ инфо...

Image

Остани поврзан