• среда, 22 мај 2024
Претставници на МОН на Светскиот образовен форум во Лондон

Претставници на МОН на Светскиот образовен форум во Лондон

Скопје, 20 мај 2024 (МИА) - Примената на вештачката интелигенција и нејзиното влијание врз образовна...

ДСУ Спортска академија објави повик за проверка на спортски вештини за ученици кои сакаат да се запишат во 2024/2025

ДСУ Спортска академија објави повик за проверка на спортски вештини за ученици кои сакаат да се запишат во 2024/2025

Скопје, 29 април 2024 (МИА) - Државното средно училиште Спортска академија – Скопје го објави

МОН: Наставата наместо во саботи ќе се надомести во работни денови

МОН: Наставата наместо во саботи ќе се надомести во работни денови

Скопје, 23 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука  информира дека наставата о...

МОН ги известило училиштата неработните денови да бидат одработени во саботи

МОН ги известило училиштата неработните денови да бидат одработени во саботи

Скопје, 19 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука со...

Училиштата каде што ќе се гласа на изборите, на 23 април и 7 мај ќе работат до 11 часот

Училиштата каде што ќе се гласа на изборите, на 23 април и 7 мај ќе работат до 11 часот

Скопје, 18 април 2024 (МИА) - Во вторниците 23 април и 7 мај, т.е. дено...

Конкурс за еднократна парична награда за  научно-истражувачки труд објавен во 2023

Конкурс за еднократна парична награда за научно-истражувачки труд објавен во 2023

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и науак објави

Објавени повиците на МОН за финансиска поддршка на ученици и студенти

Објавени повиците на МОН за финансиска поддршка на ученици и студенти

Скопје, 5 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука денеска го објави повикот за фина...

Казанџиска: Училиштата се подготвуваат за новиот начин на полагање на државна матура

Казанџиска: Училиштата се подготвуваат за новиот начин на полагање на државна матура

Штип, 2 април 2024 (МИА) - Речиси сите училишта во државата се подготвени за новиот начин на полагањ...

Втор отворен повик за предлози за фондот за интегрирано образование

Втор отворен повик за предлози за фондот за интегрирано образование

Скопје, 2 април 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука и Ми...

Митева: На само еден месец пред избори ДУИ и СДС со скандалозни тендери во МОН

Митева: На само еден месец пред избори ДУИ и СДС со скандалозни тендери во МОН

Скопје, 2 април 2024  Почитув...

Реакција на МОН на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ во врска со дигиталните учебници

Реакција на МОН на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ во врска со дигиталните учебници

1 април 2024  Министерството за образование и наука најостро ги демантира шпекулациите,...

Митева: На само еден месец пред заминување од власт, ДУИ и СДСМ прават јавна набавка за дигитални учебници

Митева: На само еден месец пред заминување од власт, ДУИ и СДСМ прават јавна набавка за дигитални учебници

Скопје, 1 април 2024  Молкот на МОН за скандалозните јавни набавки за дигитални учебниц...

Конкурси на МОН за доделување средства за учество на научни собири, студиски престои и за печатење зборници

Конкурси на МОН за доделување средства за учество на научни собири, студиски престои и за печатење зборници

Скопје, 28 март 2024 (МИА) - Министерството за образование и наука обја...

Објавени резултатите од конкурсот на МОН за најдобра песна од ученици

Објавени резултатите од конкурсот на МОН за најдобра песна од ученици

Скопје, 21 март 2024 (МИА) - По повод Светскиот ден на поезијата. Министерството за образование и на...

Соопштение од ФИНКИ испратено до Владата и Министерството за образование и наука

Соопштение од ФИНКИ испратено до Владата и Министерството за образование и наука

18 март  До Министерс...

Image

Остани поврзан