• среда, 19 јуни 2024
Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Вкупниот прометот во индустријата во април намален за седум проценти

Скопје, 17 јуни 2024 (МИА) - Прометот во индустријата, вкупно, во април годинава во однос на април м...

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Бројот на странски туристи за четири месеци зголемен за 19,3 проценти

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Во државава во април годинава се регистрирани 81 752 туристи, од кои 23 проценти се дома...

Цените на индустриските производи во април зголемени за 0,7 отсто на месечно ниво

Цените на индустриските производи во април зголемени за 0,7 отсто на месечно ниво

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, во...

Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11 859 712 000 денари

Градежниците лани потрошиле материјали и енергија во вредност од 11 859 712 000 денари

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност минатата годин...

Во текот на 2023 година во земјава се родиле 14 деца од мајки помали од 15 години

Во текот на 2023 година во земјава се родиле 14 деца од мајки помали од 15 години

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) – Според податоците на Државниот завод за статистика, изминатата година во...

Во првите четири месеци извозот со пад од 5,3 проценти, увозот зголемен за 3,8 

Во првите четири месеци извозот со пад од 5,3 проценти, увозот зголемен за 3,8 

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Вкупната вредност на извозот на стоки од др...

Пад од 1,2 проценти на индустриското производство во април

Пад од 1,2 проценти на индустриското производство во април

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) -  Индустриското производство во април г...

Лани пријавени 433 деца во судир со законот,  307 осудени

Лани пријавени 433 деца во судир со законот, 307 осудени

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) -  Во 2023 година во однос на 2022 година, бројот на пријавени деца в...

Во првиот квартал природниот прираст во негатива од 1567 лица, 2488 склучени бракови, 597 разводи

Во првиот квартал природниот прираст во негатива од 1567 лица, 2488 склучени бракови, 597 разводи

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во првиот квартал годинава живородени се 36...

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во првиот квартал годинава во споредба со четвртиот квартал минатата год...

Со такси лани превезени  14 341 000 патници

Со такси лани превезени 14 341 000 патници

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Минатата година со такси превезени се 14 341 000 патници, од кои12 7...

За 216,2 отсто зголемени откупот и продажбата на земјоделски производи

За 216,2 отсто зголемени откупот и продажбата на земјоделски производи

Скопје, 15 мај 2024 (МИА) - Откупот и продажбата на земјоделски производи во првото тримесечје од 20...

Намалени производството и продажбата на шумски производи

Намалени производството и продажбата на шумски производи

Скопје, 15 мај 2024 2024 (МИА) - Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во прво...

Во март 321 одобрение за градење, од 1013 предвидени станови 607 во Скопје

Во март 321 одобрение за градење, од 1013 предвидени станови 607 во Скопје

Скопје, 10 мај 2024 (МИА) -  Илјада и тринаесет станови се предвидени за изградба со издадните&...

Зголемен бројот на работници во индустријата

Зголемен бројот на работници во индустријата

Скопје, 2 мај 2024 (МИА) - Бројот на работниците во индустријата во мар...

Image

Остани поврзан