• среда, 19 јуни 2024
Северна Македонија на 11 место во НАТО според процентот од БДП наменет за одбраната

Северна Македонија на 11 место во НАТО според процентот од БДП наменет за одбраната

Брисел, 18 јуни 2024 (МИА) – Северна Македонија во државниот Буџет за 2024 година за потребите на од...

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

За 12 проценти зголемени трошоците за вработените во градежништвото во првиот квартал

Скопје, 31 мај 2024 (МИА) - Во првиот квартал годинава во споредба со четвртиот квартал минатата год...

Вкупните здравствени трошоци во 2022 пониски за 1,4 отсто во однос на 2021 година

Вкупните здравствени трошоци во 2022 пониски за 1,4 отсто во однос на 2021 година

Скопје, 29 мај 2024 (МИА) - Вкупните тековни трошоци за здравството во 2022 година изнесуваат 60.567...

Истражување на ФОП за трошоците на студентите од факултети од Скопје и Тетово

Истражување на ФОП за трошоците на студентите од факултети од Скопје и Тетово

2 мај 2924  Истражувањето

Се воведува плафон на трошоците за секој клуб од Премиер лигата

Се воведува плафон на трошоците за секој клуб од Премиер лигата

Лондон, 29 април 2024 (МИА) - Ново големо правило во Премиер лигата би можело да го смени моментално...

СИПРИ: Глобалните трошоци за војската пораснаа за 6,8 отсто, на вкупно 2.443 милијарди долари

СИПРИ: Глобалните трошоци за војската пораснаа за 6,8 отсто, на вкупно 2.443 милијарди долари

Стокхолм, 22 април 2024 (МИА) - Стокхолмскиот меѓународен институт за мировни истражувања (СИПРИ) во...

Израел потроши 1,5 милијарди долари за една ноќ за да го одбие иранскиот напад

Израел потроши 1,5 милијарди долари за една ноќ за да го одбие иранскиот напад

Тел Авив, 15 април 2024 (МИА) - Весникот „Једиот Ахронот“ денеска цитираше поранешен израелски воен...

„Амазон“ најави намалувања на трошоците и понатамошно вложување во вештачката интелигенција

„Амазон“ најави намалувања на трошоците и понатамошно вложување во вештачката интелигенција

Сиетл, 12 април 2024 (МИА) – Извршниот директор на „Амазон“, Енди Џеси преку писмо ги извести акцион...

Зголемени трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување

Зголемени трошоците во градежништвото за нови објекти за индивидуално домување

Скопје, 28 февруари 2024 (МИА) - Во четвртото тримесечје од 2023 година во споредба со третото триме...

Синдикалната минимална кошница за јануари 57 163 денари

Синдикалната минимална кошница за јануари 57 163 денари

Скопје, 22 јануари 2024 (МИА) - Вредноста на синдикалната минимална кошница за јануари 2024 година и...

Белгија на дното во НАТО според процентот на издвојувања од Буџетот за одбраната 

Белгија на дното во НАТО според процентот на издвојувања од Буџетот за одбраната 

Брисел, 5 јануари 2023 (МИА) – Во текот на 2023 година Белгија намени 1,1 отсто од својот државен Бу...

Зголемени трошоците за изградба на нови објекти за индивидуално домување 

Зголемени трошоците за изградба на нови објекти за индивидуално домување 

Скопје, 28 ноември 2023 (МИА) -  Трошоците во градежништвото за изградба на нови објекти за инд...

Мудис: Загрозена економската иднина на Израел

Мудис: Загрозена економската иднина на Израел

Тел Авив, 27 ноември 2023 (МИА) - Војната со палестинската милитантна група Хамас го чини Израел нај...

Трошоците на одбраната за предметите кои застарија со последните измени на КЗ паѓаат на товар на буџетот, но адвокатите ќе треба да прикажат реални трошоци, велат од Кривичен  

Трошоците на одбраната за предметите кои застарија со последните измени на КЗ паѓаат на товар на буџетот, но адвокатите ќе треба да прикажат реални тр...

Скопје, 19 октомври 2023 (МИА) – Трошоците на одбраната за предметите к...

Хапоалим проценува дека војната против Хамас може Израел да го чини 6,8 милијарди долари

Хапоалим проценува дека војната против Хамас може Израел да го чини 6,8 милијарди долари

Тел Авив, 10 октомври 2023 (МИА) - Војната против палестинската милитантна група Хамас може да го чи...

Image

Остани поврзан