• вторник, 16 јули 2024
Турската агенција за соработка и координација - ТИКА ќе додели пчеларска опрема на 30 семејства

Турската агенција за соработка и координација - ТИКА ќе додели пчеларска опрема на 30 семејства

Скопје, 28 јуни 2024 (МИА) - Турската агенција за соработка и координација - ТИКА, во рамки на „Прое...

Младите и пчеларството во фокусот на одбележувањето на Светскиот ден на пчелата

Младите и пчеларството во фокусот на одбележувањето на Светскиот ден на пчелата

Скопје, 18 мај 2024 (МИА) -  Светскиот ден на пчелата - 20 Мај год...

Пчеларите од кумановско загрижени за сезоната поради секојдневните врнежи

Пчеларите од кумановско загрижени за сезоната поради секојдневните врнежи

Куманово, 3 јуни 2023 (МИА) - Пчеларите од кумановскиот регион се загрижени за влијанието на временс...

Зголемен бројот на пчелни семејства, расте интересот за пчеларството кај младите

Зголемен бројот на пчелни семејства, расте интересот за пчеларството кај младите

Скопје, 26 октомври 2021 (МИА) - Само за последните четири години бројот на пчелни семејства е зголемен...

Предавање „Одржливо пчеларство – искуства и практики“

Предавање „Одржливо пчеларство – искуства и практики“

Скопје, 26 октомври 2021 (МИА) - Климатските промени и пчеларството, одржливо пчеларство и методи, се д...

Традиционален словенечки пчеларник во Кочани

Традиционален словенечки пчеларник во Кочани

Скопје, 26 октомври 2021 (МИА) - По повод одбележувањето на Светскиот ден на пчелите, во дворот на Земј...

Пчели убиваат стршлен неколкупати помоќен од себе (видео)

Пчели убиваат стршлен неколкупати помоќен од себе (видео)

Лос Анџелес, 7 мај 2020 (МИА) - За љубителите на животинскиот свет, каналот „Нејшенл џиографик“ објави...

Image

Остани поврзан