• вторник, 18 јуни 2024
Претседателката на ДОМ поднесе оставка

Претседателката на ДОМ поднесе оставка

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Претседателката на ДОМ Маја Морачанин вечерва на Фејсбук соопшти дека под...

Европратеничката Штрик за МИА: Политичарите да ги сфатат сериозно и да бидат искрени со гласачите, има многу дезинформации за пристапниот процес

Европратеничката Штрик за МИА: Политичарите да ги сфатат сериозно и да бидат искрени со гласачите, има многу дезинформации за пристапниот процес

Скопје, 10 април 2024 (МИА) - Сфатете ги граѓаните, гласачите сериозно,...

Централниот одбор на ДОМ ја избра Морачанин за кандидат за пратеник

Централниот одбор на ДОМ ја избра Морачанин за кандидат за пратеник

Скопје, 24 март 2024 (МИА) - Централниот одбор на ДОМ, на денешната седница, донел одлука претседате...

Петти конгрес на ДОМ

Петти конгрес на ДОМ

Скопје, 27 ноември 2022 (МИА) - Демократската обнова на Македонија денеска треба да го одржи Петтиот ко...

Морачанин: Да се фокусираме на реформите и на прашањето за Преамбулата на Уставот

Морачанин: Да се фокусираме на реформите и на прашањето за Преамбулата на Уставот

Скопје, 7 ноември 2022 (МИА) - Претседателската на ДОМ Маја Морачанин пред лидерската средба во Собрани...

Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза

Спасовски: Се преземаат интензивни мерки за говорот на омраза

Скопје, 29 јуни 2022 (МИА) - МВР презема интензивни мерки во однос на говорот на омраза и тоа е ставено...

Морачанин: Доколку не се преземе климатска акција веднаш, многу наскоро животот на луѓето нема да биде како досега

Морачанин: Доколку не се преземе климатска акција веднаш, многу наскоро животот на луѓето нема да биде како досега

Скопје, 16 ноември 2021 (МИА) - Клучните моменти во преземање на климатска акција за праведна транзициј...

Движењето „Одлучно за промени“: Остануваме во владината коалиција, гласачите сами ќе проценат за кого ќе гласаат во вториот круг

Движењето „Одлучно за промени“: Остануваме во владината коалиција, гласачите сами ќе проценат за кого ќе гласаат во вториот круг

Скопје, 20 октомври 2021 (МИА) - Триесет илјади гласови кои ги добивме во првиот круг на локалните избо...

„Одлучно за промени“: Сите промени започнуваат од Центар, ние сме натпартиско движење со кандидати чувари на општините

„Одлучно за промени“: Сите промени започнуваат од Центар, ние сме натпартиско движење со кандидати чувари на општините

Скопје, 15 октомври 2021 (МИА) - Создадовме натпартиско движење, сите кандидирани советници и градонача...

Image

Остани поврзан