• сабота, 25 мај 2024
Локална конференција „Гостивар – Општина посветена на децата“

Локална конференција „Гостивар – Општина посветена на децата“

Гостивар, 23 мај 2024 (МИА) – Во рамки на проектот „Место за растење: О...

Средношколци од Куманово со врсници од четири европски земји се едуцираат и реализираат локални иницијативи за заштита на животната средина

Средношколци од Куманово со врсници од четири европски земји се едуцираат и реализираат локални иницијативи за заштита на животната средина

Куманово, 23 мај 2024 (МИА) - Средношколци од Куманово заедно со врсниц...

Креативна работилница за средношколци за пишување поезија „Запознавање со поетскиот универзум на Анте Поповски“

Креативна работилница за средношколци за пишување поезија „Запознавање со поетскиот универзум на Анте Поповски“

Скопје, 20 мај 2024 Во рамките на проектот „Поезија во фармерки...

Млади од Битола и Крива Паланка во проект „Заедно“ за мултиетничка толеранција

Млади од Битола и Крива Паланка во проект „Заедно“ за мултиетничка толеранција

Битола, 20 мај 2024 (МИА) - Здружението за истражување на пазарот на тр...

Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели и Школата на млади лидери на претседателот Иванов со заеднички проект  

Светскиот инвестициски форум на бизнис ангели и Школата на млади лидери на претседателот Иванов со заеднички проект  

Скопје, 17 мај 2024 (МИА) - Во Кабинетот на поранешниот претседател Ѓор...

Атлетичарите од Куманово на државно првенство освоија 14 медали

Атлетичарите од Куманово на државно првенство освоија 14 медали

Куманово, 13 мај 2024 (МИА) - Одлични резултати остварија атлетичарите...

Во Берово одржан настан од проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина

Во Берово одржан настан од проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина"

Берово, 12 мај 2024 (МИА) - Во Берово се одржа завршниот настан од проектот „Еко активизам – младите...

Edu Cuts работилници за филм за млади од Западен Балкан

Edu Cuts работилници за филм за млади од Западен Балкан

Скопје, 9 мај 2024 (МИА) - Во рамките на проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“, кој се...

Спасовски: Просечна плата од 1.100 евра, минимална од 600 евра, на младите им нудиме европска иднина

Спасовски: Просечна плата од 1.100 евра, минимална од 600 евра, на младите им нудиме европска иднина

Скопје, 6 мај 2024 Носителот на листа на кандидати за пратеници од ИЕ2, предводена од СДСМ и коалицијата за е...

Левандовски: Мбапе е пример за младите, јасно им дава до знаење дека не е важен само фудбалот

Левандовски: Мбапе е пример за младите, јасно им дава до знаење дека не е важен само фудбалот

Барселона, 6 мај 2024 (МИА) – Фудбалерот на Барселона, Роберт Левандовски ги пофали квалитетите на К...

Анксиозноста кај младите се зголемува, потребна е доедукација на стручниот кадар во училиштата 

Анксиозноста кај младите се зголемува, потребна е доедукација на стручниот кадар во училиштата 

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Анксиозноста и депресијата кај младите во државава се во пораст, а недост...

Мерките за младите во програмите на политичките партии без конкретни решенија како ќе се спроведат

Мерките за младите во програмите на политичките партии без конкретни решенија како ќе се спроведат

Скопје, 6 мај 2024 (МИА) - Земјава се подготвува за парламентарните и вториот круг од претседателски...

Европски фронт: Активирање на потенцијалот на младите е предуслов за виталноста на едно општество

Европски фронт: Активирање на потенцијалот на младите е предуслов за виталноста на едно општество

Скопје, 5 мај 2024 Една од вредностите на европското општество е здрава, креативна и образов...

Млади реализираа еколошка акција во градскиот парк во Кавадарци

Млади реализираа еколошка акција во градскиот парк во Кавадарци

Кавадарци, 30 април 2024 (МИА) - Млади волонтери од Црвениот крст реализираа еколошка акција во град...

Проектот „Заедно“ за јавно застапување и активизам на младите за промоција на помирување и меѓуетничкиот дијалог

Проектот „Заедно“ за јавно застапување и активизам на младите за промоција на помирување и меѓуетничкиот дијалог

Крива Паланка, 29 април 2024 (МИА) - Младински активности за заедничко...

Image

Остани поврзан