• недела, 26 мај 2024
Определени мерки за претпазливост за Иџет Мемети

Определени мерки за претпазливост за Иџет Мемети

Скопје, 23 мај 2024 (МИА) – По предлог на Основното јавно обвинителство за гонење организиран кримин...

Обвинителство бара мерки за претпазливост за второосомничениот во случајот за примање награда за противзаконито влијание

Обвинителство бара мерки за претпазливост за второосомничениот во случајот за примање награда за противзаконито влијание

Скопје, 21 мај 2024 (МИА) - Јавниот обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење на организи...

Финска бара ЕУ да изнајде мерки за спречување на влезот на мигранти од Русија

Финска бара ЕУ да изнајде мерки за спречување на влезот на мигранти од Русија

Осло, 21 мај 2024 (МИА) - Финска бара Европската Унија да изнајде заеднички мерки за спречување на т...

Милица Арнаудова - Стојановска: Мерките на Народната банка го поттикнуваат „зеленото“ кредитирање

Милица Арнаудова - Стојановска: Мерките на Народната банка го поттикнуваат „зеленото“ кредитирање

Скопје, 19 мај 2024 (МИА) -  Препознавајќи го значењето на климатските ризици, Народната банка...

ЕУ подготвува мерки за поддршка на позитивното влијание на инфлуенсерите 

ЕУ подготвува мерки за поддршка на позитивното влијание на инфлуенсерите 

Брисел, 14 мај 2024 (МИА) - Советот не ЕУ денеска одобри заклучоци со кои се повикува на зголемена п...

ЕУ ги продолжи привремените мерки за борба против онлајн сексуална злоупотреба на деца за уште две години 

ЕУ ги продолжи привремените мерки за борба против онлајн сексуална злоупотреба на деца за уште две години 

Брисел, 29 април 2024 (МИА) - Советот на ЕУ денеска усвои Регулатива со која се продолжува важноста...

Стојчевски: Ние од Движењето ЗНАМ имаме мерки и политики за подобрување на здравствениот систем

Стојчевски: Ние од Движењето ЗНАМ имаме мерки и политики за подобрување на здравствениот систем

Скопје, 27 април 2024 Знам дека најголема грижа на секој од нас е здравјето на нашите деца,...

Поголем број земји-членки на ЕУ би поддржале укинување на рестриктивните мерки за Косово

Поголем број земји-членки на ЕУ би поддржале укинување на рестриктивните мерки за Косово

Прага, 24 април 2024 (МИА) – Поголемиот број земји-членки на Европска Унија се залагаат за укинување...

ЕП ги одобри новите правила за борба против трговијата со луѓе 

ЕП ги одобри новите правила за борба против трговијата со луѓе 

Брисел, 23 април 2024 (МИА) - Европскиот парламент денеска со 563 гласа „за“, седум „против“ и 17 „в...

На референдум во Еквадор изгласани мерките за борба против криминалните банди

На референдум во Еквадор изгласани мерките за борба против криминалните банди

Кито, 22 април 2024 (МИА) – На референдумот во Еквадор граѓаните со големо мнозинство се изјаснија з...

Јакимовски: Конкретни мерки за подобрување на животот на пензионерите

Јакимовски: Конкретни мерки за подобрување на животот на пензионерите

Скопје, 12 април 2024 Состојбата кај пензионерите ни е во катастрофална состојба, статистика...

Светска банка: Наместо замрзнување на цените, да се обезбедат подобро платени работни места

Светска банка: Наместо замрзнување на цените, да се обезбедат подобро платени работни места

Скопје, 11 април 2024 (МИА) - Замрзнувањето на цените на храната се кра...

Експерти бараат од властите во Брисел подобрување на квалитетот на воздухот за да „спасат животи“ 

Експерти бараат од властите во Брисел подобрување на квалитетот на воздухот за да „спасат животи“ 

Брисел, 9 април 2024 (МИА) - Вкупно 140 здравствени и еколошки експерти, меѓу кои лекари, научници и...

Николовски од Свети Николе: Земјоделците веќе знаат дека со нас секоја година се креираат нови мерки

Николовски од Свети Николе: Земјоделците веќе знаат дека со нас секоја година се креираат нови мерки

Свети Николе, 4 април 2024 (МИА) - Покажавме дека може поинаку, дека можеме подобро. Преку конкретни...

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

МЗШВ по повод Денот на тутунарите: Со нови мерки за зголемување на производството на тутун

Скопје, 4 април 2024 (МИА) - Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) го че...

Image

Остани поврзан