• вторник, 16 јули 2024
Годишната стапка на инфлацијата во САД во јуни се намали на три отсто, берзите реагираа со пораст на цените на акциите

Годишната стапка на инфлацијата во САД во јуни се намали на три отсто, берзите реагираа со пораст на цените на акциите

Вашингтон, 11 јули 2024 (МИА) - Годишнатата стапка на инфлацијата во САД во јуни се намали трет месе...

Украинската годишна инфлација во јуни порасна на 4,8 отсто, највисока од почетокот на годината

Украинската годишна инфлација во јуни порасна на 4,8 отсто, највисока од почетокот на годината

Киев, 10 јули 2024 (МИА) - Годишната стапка на инфлација во Украина се зголеми во јуни, од 3,3 отсто...

Инфлацијата во Велика Британија е два отсто по три години

Инфлацијата во Велика Британија е два отсто по три години

Лондон, 19 јуни 2024 (МИА) - Инфлацијата во Велика Британија го достигна нивото од два отсто за првп...

НБ: Основната каматна стапка останува 6,30%, економскиот раст и инфлацијата во рамки на очекуваното

НБ: Основната каматна стапка останува 6,30%, економскиот раст и инфлацијата во рамки на очекуваното

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Поставеноста на монетарната политика е соо...

Инфлацијата во мај зголемена за 0,9 проценти во однос на април

Инфлацијата во мај зголемена за 0,9 проценти во однос на април

Скопје, 7 јуни 2024 (МИА) - Инфлацијата мерена преку индексот на трошоците на животот во мај во одно...

Резервите на нафта во САД се намалиле многу повеќе од очекуваното, намалена е и инфлацијата

Резервите на нафта во САД се намалиле многу повеќе од очекуваното, намалена е и инфлацијата

Вашингтон, 15 мај 2024 (МИА) - Резервите на нафта, бензин и други нафтени деривати во САД се намалил...

Инфлацијата во април зголемена за 0,7 проценти во однос на март

Инфлацијата во април зголемена за 0,7 проценти во однос на март

Скопје, 7 мај 2024 (МИА) - Инфлацијата мерена преку индексот на трошоците на животот во април во одн...

Годишната стапка на инфлација во Турција се зголеми на речиси 70 отсто

Годишната стапка на инфлација во Турција се зголеми на речиси 70 отсто

Анкара, 3 мај 2024 (МИА) - Годишната стапка на инфлација во Турција во април се зголеми од мартовски...

Стапката на инфлација во Франција прелиминарно се намали на 2,2 отсто

Стапката на инфлација во Франција прелиминарно се намали на 2,2 отсто

Париз, 30 април 2024 (МИА) - Според прелиминарната проценка, годишната стапка на инфлација во Франци...

Пад на инфлацијата во ЕУ во март за 0,2 процентни поени 

Пад на инфлацијата во ЕУ во март за 0,2 процентни поени 

Брисел, 19 април 2024 (МИА) - Годишната стапка на инфлација во Еврозоната во март годинава изнесуваш...

Инфлацијата во Германија во март е потврдена на 2,2 отсто, и е најниска во последните речиси три години

Инфлацијата во Германија во март е потврдена на 2,2 отсто, и е најниска во последните речиси три години

Берлин, 12 април 2024 (МИА) - Годишната стапка на инфлацијата во Германија во согласност со претходн...

Инфлацијата во Кина и натаму е ниска, во март изнесуваше 0,1 отсто на годишно ниво

Инфлацијата во Кина и натаму е ниска, во март изнесуваше 0,1 отсто на годишно ниво

Пекинг, 11 април 2024 (МИА) - Годишната стапка на инфлација во Кина се намали од февруарските 0,7 от...

Долготрајната инфлација е поголема закана за Велика Британија отколку за САД, тврди претставничка на Банката на Англија

Долготрајната инфлација е поголема закана за Велика Британија отколку за САД, тврди претставничка на Банката на Англија

Лондон, 11 април 2024 (МИА) - Опасноста од долготрајна инфлација е поголема во Велика Британија отко...

Инфлацијата во САД во март се зголеми на 3,5 отсто

Инфлацијата во САД во март се зголеми на 3,5 отсто

Вашингтон, 10 март 2024 (МИА) - Инфлацијата во САД во март се зголеми на 3,5 отсто од 3,2 отсто во ф...

ФИЧ: Со мерките на Народната банка инфлацијата и натаму ќе забавува

ФИЧ: Со мерките на Народната банка инфлацијата и натаму ќе забавува

6 април 2024 Соодветната монетарна политика, стабилизирањето на цените на храната на светските берзи, како и...

Image

Остани поврзан